Szeretnék venni egy cicát, ha nincs törzskönyve, kivel lehet megnézetni?
Figyelt kérdés
A szülei törzskönyvezettek,és én szeretném ha majd neki is lenne.De nem tudom milyen követelményeknek kell megfelelnie ahhoz,hogy kaphasson.Azt mondták a vételár csökkentés miatt nem csináltattak neki.de ami fura,hogy fél évesen a tenyésztőnél lakik.Vajon miért nem kellett másnak?Lehet valami hibája,amit én laikusként nem látok?Ki segít ilyenkor?Ha kinyomtatok róla képeket,és elviszem állatorvoshoz,abból ő már látja ha valami nem oké?Vagy a tenyésztő ad ilyenkor garanciát,és miután megvettem kell megnézetni valakivel?Vagy hogy működik ez?2011. aug. 27. 20:57
11/11 anonim válasza:
Kutyáknál úgy van, hogy a törzskönyvet a tenyésztő kérheti le, maximum 180 nappal az alom születése után. Ehhez az szükséges, hogy mindkét szülő tk-s legyen, és legyen az adott egyesületnél kiváltott kennelnév. Fedeztetési jegy + alombejelentő + tk kiváltása, stb = 5500 ft/kiskutya. Ettől a macskák törzskönyve sem kerül többe, ez 100 %. Szóval aki azt mondja hogy egy törzskönyves állat sokkal olcsóbb, az baromságokat beszél. Ha pedig már valaki fizet egy állítólag fajtatiszta állatért, akkor ALAP a törzskönyv, ami igazolja, hogy valóban azt vett amit akart. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!