Miért nem lehet törzskönyve?
Figyelt kérdés
Az egyik akita inu tenyésztőtől érdeklődtem a nemrég született kutyusok felől, és azt mondta, hogy van egy standardhibás, amelyiknek nem lesz törzskönyve, de a testvéreinek igen. Hogyhogy? Nem kaphatna ő is egyet, mert tényleg fajtatiszta, csak például ivartalanítási egyezséggel?2011. okt. 22. 16:16
1/13 anonim válasza:
Ezt én sem értem. Nekem is van standardhibás kutyusom, 6-szor kisebb, mint a standard méret, ettől függetlenül van törzskönyve. Csak a szerződés szerint ivartalanítási kötelezettségem van a kutyára nézve, mert a testmérete miatt nem lenne képes kihordani egy standard méretű almot és megszülni. (nem mintha akartam volna bármikor is fedeztetni).
És kiállításra sem vihetem értelemszerűen, mert nem felel meg az előírásoknak.
2/13 anonim válasza:
Mert ő gondolom nem költi rá a pénzt. Áron alul eladja és kész. Így ivartalanítania se kell. Vagy nem akarja vele rontani a szülőpár "hírnevét" vagy miét. Gondolom valami ilyesmi lehet a dologban. Főleg ha valami kiállítás vagy sportkutyáról van szó, amik drágábbak és számít a korábbi alom milyensége is.
3/13 A kérdező kommentje:
Értem, és köszönöm az eddigi válaszokat. Nem tudok sokat a kennelről, de nevesnek tűnik(ha az ár számít), ezért nem értem, miért ad el törzskönyv nélküli kutyát.
2011. okt. 22. 17:59
4/13 Akiteki válasza:
Nem akar rá pénzt költeni. Keress olyat, aki minden kutyához ad törzskönyvet. Ha nem akarja, hogy tenyéssz vele, akkor elég, ha másolatot ad. Én is így szoktam a hobbyra vett kutyáknál. Amint ivartalanítva van, megkaphatják az eredetit.
5/13 A kérdező kommentje:
Már megvan a kutyám egy másik tenyésztőnél :) de az említett tenyésztő azt írta, hogy az a hiba, hogy hosszabb a szőre a standardnál. Ezt honnan lehet tudni, lemérik?? Vagyis a küldött képen nem volt feltűnő a kölyök szőre..
2011. okt. 22. 23:04
6/13 Akiteki válasza:
Látszik az már két hetesen is.
De ettől még lehet törzskönyve, csak nem tenyészthető.
7/13 anonim válasza:
Már az ilyen nagyobb tenyésztők ránéznek pár hetes korban és látják rajta. Több 100at láthatott már szerintem. Gondolom megvan neki hogy mi is a standard. Milyen fajta kutya amúgy?
8/13 anonim válasza:
A 2. vagyok. Miért lettem lepontozva? Csak hogy okosodjak is már ha hülyeséget írtam valaki szerint:/
9/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én mindenkinek nyomtam a zöld kezet. Utolsó, a fajta akita inu, írtam a kérdésben.
2011. okt. 22. 23:31
10/13 anonim válasza:
Bocsi:D Már régen olvastam és akkor is biztos elsiklottam felette. Bocs:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!