Szeretnék venni egy cicát, ha nincs törzskönyve, kivel lehet megnézetni?
A törzskönyvezéshez szükségesek a szülők (hogy megfelelő a vérvonal), ezért nem fogják neked törzskönyvezni kiállításon.
A törzskönyveztetés nem ingyen van, ezért ha nem csináltatnak neki törzskönyvet, akkor olcsóbban szokták adni, nem kamu.
Elképzelhető, de valószínűbb, hogy csak nem akartak a törzskönyvezésére költeni.
Ha neked csak azért kell egy állat, mert van törzskönyve, akkor nem való neked!
Egy törzskönyvezett állat többe kerül, még akkor is, ha ugyanabból az alomból való.
Nekünk már többször volt - egyébként hibátlan - fajtatiszta kutyánk, akinek a szülei törzskönyvezettek voltak, neki is lehetett volna, de törzskönyv nélkül feleannyiért kaptuk meg.
Sajnos a fajtáknak vannak már genetikai problémái (pl szinte mindegyik nagytestű kutyánál csípőbetegségek), ami ellen nem véd a törzskönyv, mert az - akár többszáz éves - kitenyésztés során került be a génállományba.
Ha tisztességes tenyésztőtől vásárolsz (nem versenyállatnak, hanem házi kedvencnek), lényegtelen, hogy van-e törzskönyv, a hiányában cirkuszolni felesleges rongyrázás. Ha pedig a tenyésztő tisztességtelen, akkor a törzskönyvezett állat is lehet túltenyésztett, tehát szintén lényegtelen.
Úgy tűnik neked fontosabb a törzskönyv, mint maga az állat. Ez elég szánalmas.
ha azt mondod nekik h kifizeted a törzskönyvet biztos kiváltják, ha nem, akkor nem fajtatiszta keress más cicát. Az h fél évesen náluk van nem sokat jelent, manapság nem nagy biznisz a macskatenyésztés 3 millió gyönyörűbbnél gyönyörűbb utcamacska van mindenfelé, én is max akkor vennék macskát, ha nagyon nem tudnám hova tenni a pénzem, most két gyönyörű befogadottam van. Szóval nem csoda ha nem tudnak eladni egy cicát többtízezerért!
A kutyásoknak szerintem könnyebb mert azért ott nagyobb különbség van fajtatiszta és keverék között mind jellemben mind kinézetben, mint a macskáknál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!