Mit tegyek a bolhás cicámra? CSAK HÁZI PRAKTIKÁK ÉRDEKELNÉNEK!
Az utolsó 4 hozzászólást, mind ugyan az a kötöszkődő ember írta!
Na idefigyelj gyerököm!
Innentől kezdve nem érdekelsz, nem érdekel miket írkálsz, én tudom hogy nem hazudtam, igazam van, neked még macskád sincs, ne verjed itt magad!
Szánalmas, hogy az ország tele van ennyi idióta állatal mint TE!
Nem fogok válaszolni a kommentáraidra, mivel nem vagyok hajlandó lesüllyedni a szintedre!
Számalom kölök... pff...
PONT!
jajjj de jókat mulatok a kérdezőn, ti is?:D:D
Azt mondja gyerököm, meg kölök:D:D
Nem tudom mennyi idős vagy, nem figyeltem a többi kommentet, ha akár az anyám lehetnél még akkor is nevetséges vagy:D:D:D Ki vagy te hm?
Egy idegbeteg ember, szegény cica, sajnálom:(
fogadni mernék azóta is mardossák szegény cicát a bolhák....
Amúgy meg azt írod nem süllyedsz le a mi szintünkre, valamiért mégis mindig megteszed:D sőt még mélyebbre süllyedsz, és kiröhögteted magad mindenkivel ezzel az alpári, modortalan stílusoddal.:)
Biztos vagyok benne hogy nincs a kérdezőnek macskája, csak unatkozik otthon. De nem baj hamarosan nem lesz már uncsi a nyári szünet, mert kezdődik a suli!
Azért én is jót mulattam a bolhás macskás meséjén. :-D
Simán van házi praktika csak észnél kell lenni amúgy meg régen is voltak macskák és akkor még nem voltak ilyen nyakörvek és valószínűleg házilag oldották meg mert akkor még ilyenekre nem volt pénz és még nem is találták fel..A tudatlanoknak lehet üzenni, hogy mindenre van házi praktika ami olcsóbb és 1000-szer jobb !
Bolhairtás házilag
Vannak akik nem szívesen használnak lakásukban olyan vegyszereket, amiknek nem ismerik sem a pontos hatóanyag összetételét sem az emberi szervezetre gyakorolt hatását. Márpedig ha az állat bolhás, ugyanolyan figyelmet kell szentelni a környezetében található peték, lárvák, felnőtt bolhák elpusztítására is. Álljon itt néhány praktika, amivel kiűzhetjük ezt a vérszívót mind a cicánk bundájából, mind lakásunkból.
Az állat fésülése közben legyen mellettünk meleg, szappanos víz, amibe időnként öblítsük ki a fésűt. Így a kifésült bolhák vízbe fulladnak.
Hatásos lehet a sörélesztő, mely tele van B-vitaminnal. Keverjünk napi élelmükbe fél teáskanál élesztőt.
A rovarirtó tulajdonságú eukaliptusz illóolaj kiöli és elriasztja a bolhákat. 4 evőkanál szárított eukaliptuszlevelet 5 percig forraljunk 1,25 liter vízben. A főzetet szoba hőmérsékletűre hűtve/ hűlve leszűrve, öblítővízként használhatjuk állataink fürdetésekor.
Természetes bolhairtó por:
225 g kovaföldet
2 evőkanál eukaliptusz illóolajjal
2 evőkanál citromfű illóolajjal és
2 evőkanál levendula illóolajjal keverünk össze
A kertészeti szakboltokba vehetünk kovaföldet.
(kovaföld = apró tengeri algák mikroszkopikus csontvázából őrölt por)
Vigyázzunk vásárláskor, mert az úszómedencékhez kapható változat belélegezve roncsolhatja a cica tüdejét. Ha a háznál kismacska él, ez az alternatíva nem alkalmazható!
Ezek együttes, akár külön-külön használata sem garancia arra, hogy bolhamentes lesz kedvence, otthona!
Jujj, de egyszerűek... Egy vadidegen embert (Mit egy? Fél tucat!) miért érdekel, h kamuzik-e egy másik vadidegen? Köze, mint esze, de mindegyiknek. Régi a kérdés, de csak gratulálni tudok az összesnek.
Én is az eukaliptuszpárlatot/főzetet ismerem házi megoldásként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!