Hogy nevelhetném meg a macskám?
Te jó ég kérdező...
1.gyerekes vagy
2.egyáltalán nem értesz a macskákhoz
Ugye te se gondolod hogy egy állatot, akit elsősorban az ösztönei vezérelnek, olyan emberi tulajdonságokkal ruházod fel, mint "hálátlanság", meg "én meg le vagyok szarva". Ez egy kiscica. Ebben a korban egy kismacskának a testvéreivel való játék a mindene. Ez öszötnösen jön, így készül fel a felnőtt életre, így tanul meg vadászni, a többi macskával való viselkedést, a hiearchikus sorrend kialakítását. Ha ilyenkor nincsen másik macska akivel ezeket a (sokszor durva) játékokat tudná játszani, akkor jönnek itt is többek között azok a kérdések hogy " agresszív a macskám mit tegyek?" meg "a macskám játék közben bedurvul, sokszor harap, rátámad a lábamra" stb, stb.
Ahogy már előttem is írták, úgy nem lehet jól szocializált, emberközpontú (és hosszúéletű...) macskát nevelni, hogy ki van vágva a kertbe... Sőt, amíg nincs meg az összes oltása, EGYÁLTALÁN nem szabad kiengedni császkálni, mert (ezt az egyet jól sejted) bármit összeszedhet. Az már kérdés hogy ha szabadon mászkálhat bárhova, hiába az oltás, az autó ugyanúgy elütheti, a kutya ugyanúgy széttépheti, és a szomszéd ugyanúgy megmérgezheti. Az ember által alkotott világ veszélyes a macskák számára. De ez megint más kérdés.
Ha valóban komolyan érdekel a macskák tartása és nevelése, akkor ne itt kérdezősködj, hanem sétálj el egy könyvesboltba, és emelj le a polcról egy szakkönyvet.
pl:
Köszönöm a hasznos válaszokat. Nem csak az zavar, hogy nem velünk, gazdáival foglalkozik a macska, hanem más téren is távol akarom tartani ezektől a gondozatlan, sehonnai macskáktól. pl most akarjuk először féregteleníteni, de mi értelme van, ha ezektől az idegen macskáktól így is, úgy is elkapja újból a férgeket? Utána meg megfertőz minket, ami a legrosszabb!
Vagy pl az éjjel is tettem ki neki egy kis kaját, hogy ha éhes lenne... reggelre megette a többi macska! Nem vagyunk mi szeretetszolgálat, hogy más macskáját etessük, csak mert a gazdáik felelőtlenek voltak. Ma visszazavartuk őket a saját otthonukhoz, elzártunk minden átjárót, erre 5 perc múlva megint ittvannak és kaját keresgélnek! Ráadásul van egy halastavunk, tele halakkal, ki tudja melyik milyen beteg és mit kapnak el a vízen keresztül a halaink... Szóval ezeket valahogy távol kellene tartani, de nem tudom, hogyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!