Ivartalanított kandurnak speciális táp?
Ivartalanított cicának speciális tápot ajánlott adni, főleg száraztápból, különben beteg lehet (pl. húgykő). Nem tudom, mennyit szánsz rá, elég sok márkának van ivartalanított macskáknak való tápja, állatpatikában, vagy állatkereskedésben tudsz kimérve is venni.
Nemrég voltam állatorvosnál a cicámmal, ő mondta, hogy megelőzésre a legjobb a Hills száraztápból a megfelelő fajta, de ebből majdnem 5000 Ft egy kg. Szintén ő mondta, hogy sokat tehetünk a cicáért akkor is, ha naponta, vagy legalábbis a héten többször adunk neki C vitamint (max. 200 mg/nap), mert ez savasítja a vizeletét, és csökkenti a betegség kockázatát. De az is fontos, hogy változatosan egyen a cica, ne csak egyfélét.
Én egyébként Purina One-t szoktam az enyémeknek adni (sajnos 3 cicámból 2 is húgykőre hajlamos), vagy a Frieskies-nek is van vesekímélő változata, azt is szeretik és ezektől nem jön elő a betegség. Illetve száraztápon kívül szoktam nekik még husit, belsőségeket, konzervet, néha házikosztot adni (ha olyan). :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!