Baj ha kint tartom a cicát?
kedves 76%-os!
Ez úgy h.lyeség ahogy van, irgalmatlan but.ság amit itt összehordassz. Kétlem hogy lenne viszonyítási alapod.
Nekem kinti-benti cicám van és igenis ragaszkodó, sőt szoktunk együtt aludni is, attól hogy a te ismeretségi körödben nem tudnak kinti macskát nevelni nem jelenti azt hogy a macska nem szeretne, vagy nem ragaszkodna.
Milyen betegséget szedhetne össze szerinted? kb semmit. Autó stb nem üti el a macskák nagyon jól érzékelik a veszélyt, és elszalad. Téged talán elüt az autó?
Nálam a kinti macska is simán megtalálható, mindig tudom hol keressem, és hogy merre szeret lenni.
Az oltásról annyit hogy a macskát nem kell oltani, és a macska nagyon tiszta állat "fürdik" mosdassa magát nem tűri magán a koszt. Nem értem honnan veszik ezt az emberek hogy oltani kell a macskát? mégis mire? van netán kötelező védőoltás macskának? mert nincs!
az első macskámat 12 évig élt öregségben halt meg, a mostani macskám 2 éves semmi baja nincs. Honnan veszed egyáltalán azt a hülyeséget hogy csak 6 évig él egy kinti macska? Úgyh ez megintcsak hü.lyeség.
Az a macska aki kint is van szabad, játszhat, ugrálhat, kaparhat (szeretik erősíteni a körmüket) de a benti még rendessen a dolgát se végezheti, csak alomba.
Ne ítélkezz, mert úgy látszik nem sokat tudsz a macskákról
Utolsó: ÉN nem tudok semmit? Milyen betegséget szedhet össze??? NEM kell oltani??? Téged eltiltanálak az állattartástól. Macska aids, leukózis, macskanátha...stb. csak pár HALÁLOS betegség, ami ellen oltanak. Gondolom ha ilyen kis zseni vagy nem is féregteleníted. TE dolgod!
amúgy ha együtt alszol vele, akkor nem kinti macska, hanem kinti-benti. Az más kategória!
NEM üti el autó????? Naponta LEGALÁBB egyet látok, amit elüt. LEGALÁBB.
Anyám!
A kinti-benti macskákat is kell oltani és igen, több minden ellen, (pl. veszettség) és jól írta az utolsó hozzászóló, halálos betegségek ellen oltják őket és lehetne úgy is mondani, hogy "kötelező", mert itt kezdődik a felelős állattartás....
Én is elképzelem, hogy az utolsó előtti még féregtelenítést sem csinál, ami nagy baj, minden esetre látszik, hogy a leghalványabb fogalma sincs a macskatartásról. Mert ha én nem oltatnám a macskámat, legalább nem verném nagydobra.
A 6 évet meg úgy kell érteni, hogy van olyan macska, amelyik az 1 évet is alig éri meg, -mint az enyém, amelyiket elütötte az autó, pedig kinti-benti macska volt-, és persze lehet olyan, amelyik kint is elél 15-16 évig, pláne, ha ivartalanítva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!