Cicátoknak van regisztrált chipje? Nekem benti cicáim vannak, ezért csak gondolkodom rajta egyenlőre, de jó dolognak tartom!
Kinti-bentiek.
Már jópár éve kapták, akkor ha jól emlékszem 3600 Ft volt.
Az új kutyám most kapott, ő 6200 Ft volt.
Nekem három cicám van, és egy kutyám.
A kutyámba valószínűleg kell majd tenni, egy új önkormányzati rendelet miatt. Ezt sem tartom jó dolognak, aki akar, tetessen az állatba, de erre kötelezni a gazdikat...Eddig elég volt a biléta, gravírozott táblácska vagy tetoválás.
Amúgy falun lakunk, most megy az egyik gyerek ivartalanításra. Nem akarnám bechippeltetni.
Szia, az ellenző vagyok:)
Ezzel a kutyachippeltetéssel csak annyi a bajom, hogy hosszú távon biztos jó, csak első körben több lesz a kóbor állat. A tudatos, felelősségteljes állattartó beteteti, kicsit mérgelődik, mert nem két fillér. Akinek nincs rá pénze, de a veszettség elleni oltással ugye nyilvántartásban van a kutyája, hát szélnek ereszti, jobb esetben állatmenhelyre viszi. Akinek meg csak az udvarán lézeng egy kutyaszámba nem vett kutya, az megint csak elhajtja.
A váratlan kiadásokra fel kell készülni, ha állatot tartunk, ez igaz. De ha a chip alapján beazonosított macska kinyírja az összes tyúkot a szomszédban, összehugyozza a homokozót, kifogja a kerti tóból az aranyhalakat, a kutya kiszalad egy autó elé, és a biztosító a chip alapján megtalálja a gazdát, hát az kész anyagi csőd, erre szerintem nem lehet felkészülni.
Az a baj, hogy mindent leltári szám alá akarnak venni, hogy mindíg minden bizonyítható és nyomon követhető legyen.
Nekem ez nagyon nem tetszik...
Támogató
Igen, lehet, hogy első körben több lesz a kóbor kutya, de ezt be kell vállalni. (Egyénként sok önkormányzat átvállalja a chip költségét első körben, tehát még ez sem igaz.
Szerintem igenis legyen nyomonkövethető, hogy ki rakja ki a kutyáját és melyik kutya "önsétáltató".
Az én kutyáim már sok-sok éve benne vannak a biztosításomban (ha jól emlékszem 40 Ft havonta), ha csinálnának valamit, akkor fizet a biztosító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!