A cicám nagy beteg, mit tegyek?
Van egy verekedési seb a fején, ami mostanra megduzzadt, az egész tarkója duzzadt körbe a fején és kemény (gennyes), tegnap a seben át jött ki a genny. Úgy olvastam neten, egy tályog. A cica egész nap fekszik, alig eszik valamit.
Apám nem hajlandó állatorvoshoz vinni. :( Nekem van pénzem, hogy kezeltessem, de hogy vigyem orvoshoz? Ilyen sebet el tud látni a doki, ha kijön házhoz? Mert nem tudom, ide elég-e csak antibioticumos injekció, vagy ki is kéne tisztítani, hisz olyan nagy területen duzzadt. :( Kétségbe vagyok esve...
A tályog nem játék, az én cicámnak is volt. Fel kellett neki vágni, és kívül-belül kifertőtleníteni. Akár a sorvadás veszélye is fenn állhat. Igen, otthon is kitisztítja neki ha kihívod.
Bár mondjuk, ha nem hagyja magát a cica, akkor el kell kábítani arra az időre, míg kitisztítja neki.
Köszi a válaszokat! meleg vizes vattával törölgettem a sebét és megindult a genny. :S Hát durva volt szagra, kinézetre is, de ahogy tudtam, tisztogattam és igyekeztem mindet kinyomni. Még hátul duzzadt maradt a feje, de több genny és gennyes vér nem jött ki. Betadinet kentem a sebre.
úgy gondolom, ez max haladék neki. :(
egyenlőre jó, ügyes vagy, látszik, hogy mennyire szereted őt:)
Csak az a baj, hogy a tályogot belülről is ki kell fertőtleníteni, de arra nem jó a betadine. Valami kis tű szerűt bele nyomnak a sebbe, és "átmosatják" ezzel a fertőtlenítővel.
Kicsit evett azóta. Megint lekezeltem betadine-nal. Elvileg a körzetben már ma 4 órától csak ügyelet van. :(
vettem fel pénzt, ha jön doki, tudok perkálni. Talán a húgom kiharcolja holnap, hogy orvost hívjanak hozzá, mivel fizetem, apámnak sem lehet kifogása. Én munkában leszek. :S
Már rég elvittem volna, ha lenne jogsim és kocsim (faluban lakom), de sajnos egyedül apámnak van, így rá vagyok utalva, ő viszont nem törődik a cicámmal, meg is mondta, tőle el is pusztulhat. :( Buszon nem tudom, hogy vihetném el, könnyen lehet, hogy nem engedné fel a sofőr.
Nagyon durva volt tisztogatni, de megtettem minden undor nélkül, annyira fontos nekem a cica, mint egy családtag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!