Beteg lehet, vagy csak túlsúlyos és lusta?
Van egy 6 hónapos macskám, olyan main coon féle lehet.
Jelenleg 4,5 kilós, és kicsit nagyobb az átlag felnőtt macskánál is.
Egy kicsit daginak érzem, de nem vészesen. Viszont észrevettem hogy mostanában alig bír egy sima székre, vagy fotelra ugrani, és furcsán jár, olyan mintha kezdene lebénulni a hátsólábánál, vagy nem bírja el a hasát. Ha megfogom nem nyafog, nem tűnik úgy hogy fájna valamije is. Normálisan eszik, és viselkedik. (sosem volt az a aktív tipus, általában egész nap fekszik..) Az állatorvos innen 40 kilométerre van, csak autóval tudnánk vinni, így feleslegesen nem szeretném a szüleimet ugráltatni, és pénzünk sincs rá... Mit tehetek? (azon kívül hogy kevesebb ételt kap már egy ideje)
Nézd meg a karmait nincsenek-e túl nőve... a furcsa járásnak nagyon könnyen lehet ez az oka. Ha tényleg nagyon lusta, akkor ez könnyen előfordulhat.
A legjobban akkor látszik, amikor éppen felugrott egy viszonylag kis helyre és a hátsó karmaival is igyekszik kapaszkodni, hogy a karmok az ujjakat a kelleténél jobban hátra nyomják, vagy éppen túlságosan görbült a karom és meg sem tud vele kapaszkodni normálisan, mert a görbületre nehezkedik a karom csúcsa helyett.
Egyikünk se tudja neked megmondani biztosra mi lehet a baj. De én azt javaslom hívd fel az állatorvost és kérj tőle tanácsot. Biztos segít telefonon keresztül is. És ő tud olyat kérdezni ami egyik vagy másik lehetőségre utalhat. És ha ő se tud biztosat így akkor úgy is el kell vinned hozzá.
OFF: Nem is értem hogy vannak ma még olyan helyek ahol ilyen távolságra van csak állatorvos?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!