Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Most mit csináljak? (bővebben...

Most mit csináljak? (bővebben lent) SOS

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves kandúrom, és csütörtökön ill tegnap levittem hámon sétálni a ház előtti kis közös kertbe. Most itt nyávog, szerintem ki akar menni. Folyton z erkély előtt ül:( Aggódom, hogy több kárt csináltam ezzel, mint hasznot. De azért vittem ki, mert láttam rajta, mennyire bámul ki az ablakon, meg mert azt hittem, jó lesz így neki. Most mit csináljak?

Ha nem viszem ki, akkor egy idő után el fogja felejteni, és nem fog kivágyódni?

Vagy ha kiviszem, akkor utána ha minden nap kiviszem sétálni egy időre, otthon a lakásban a nap többi részében jól fogja érezni magát?

Nagyon sajnálom szegényt, bár ne vittem volna ki.

Az a baj, hogy földszinten lakunk, és ha kiszökik az erkélyre, rögtön a rácshoz megy, és már ugrana is kifele:S

Most mitévő legyek?:( Nem akarom, hogy szenvedjen:(

2011. ápr. 10. 14:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A mi cicánk is ilyen.IMÁD kint lenni de bent is!Hidd el benn ugyan annyira fog szeretni de vidd ki mert számára az a kínzás ha nem viszed ki és nagyon mérges lesz rád.Vidd ki kb fél órára minden nap és nagyon boldog lesz.Hisz kint megannyi érdekes és új dolog van amit egy cicának fel kell fedeznie.Fogadd meg neki az kínzás hogy nem viszed ki!!!
2011. ápr. 10. 14:50
 2/13 anonim válasza:
Nem tudom milyen fajta a cicád, de pl. nekem házimacskám van, szintén 1év körüli kislány és iszonyatosan él benne a szabadságvágy, állandóan kikéredzkedik az erkélyre, sőt egyszer le is ugrott, de annyira megijedhetett, hogy többet nem ugrott ki, viszont látszik rajta, hogy menne a madarak/bogarak/levelek után. Ez olyasvalami, amit nem ölhetsz ki egy állatból szerintem. Ha megteheted, inkább engedd ki, úgyis vissza fog jönni, ha meg nem, akkor játsz vele sokat, hozz neki fel füvet a kertből stb. Ezeknek az enyém nagyon szokott örülni.
2011. ápr. 10. 14:51
 3/13 anonim ***** válasza:
Fel kell fedezni mi van a falak mögött.Ezért nagyon hálás lesz neked!
2011. ápr. 10. 14:53
 4/13 A kérdező kommentje:
De ha naponta mondjuk egy órát kint töltünk, akkor a nap többi részében jól el lesz itthon?
2011. ápr. 10. 14:54
 5/13 anonim ***** válasza:
Eleinte úgy vittem ki hogy kint voltam vele és mentem utána.Aztán pedig már magától ki be ki be járkált.
2011. ápr. 10. 14:55
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia!

én is hasonlòval kûzdôk, de mi az elsôn lakunk, ugyanùgy egy éves ivartalnìtott nôstény.. Ha valakinek màr sikerûlt tômbhàzi cicubòl kijàròsat csinàlni, az igazàn elmesélhetné.. Hogy hogyan kezdjek neki a kiszoktatàshoz, mert nagyon szìvesen elengedném itt a kôrnyéken, de mindig attòl félek, hogy hogy jôn vissza...

2011. ápr. 10. 15:25
 7/13 anonim ***** válasza:

Na megmondom mi van. Tavasz. Mindenütt nőstény macskák járnak kandúrokra várva, és a tiéd látott egy halvány reményt arra, hogy találkozhat is velük, mikor kivitted.

Szerintem ha ivartalanítjátok, nem akar majd minden áron kijutni, hanem képes lesz annak venni a sétát, ami: kis élvezetes kiruccanásnak. Ha nem akarjátok kitökölni, akkor valószínűleg jobb neki, ha többet nem viszed ki, úgy talán elfelejti egy idő után.

2011. ápr. 10. 15:25
 8/13 A kérdező kommentje:
elfelejtettem íni, hogy ivartalanítva van
2011. ápr. 10. 15:34
 9/13 anonim ***** válasza:
szia! 15:25ôs vagyok, az enyém is ivartalanìtva van...
2011. ápr. 10. 23:21
 10/13 anonim ***** válasza:
vidd ki minden nap sétálni, lakásban tartott kutyák is jól elvannak így.több mint a semmi.
2011. ápr. 11. 19:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!