Dilemába vagyok. Májusban születtek kiscicák és november végétől jan 16-ig mind meghalt aktivitást követöen 3 napon belül nem egy idöben. Most 23. án meg meghalt a 4 éves kandurom. A betegség és a halál ugyanaz volt mint a kicsiknél. Mi lehet a baj?
Az idegrendszeri tünetek alapján ezt találtam:
Az agy gyulladásos megbetegedése
Agyvelőgyulladás fertőzéskor, illetve az agyduzzanat másodlagos tüneteként léphet fel. Lázzal, a viselkedés megváltozásával, a mozgás koordinálatlanságával, bizonytalan járással, görcsökkel és kómával járhat. Az agyvelőgyulladás nem gyakori. A fertőző hashártyagyulladás, a leukózis, a veszettség és az Aujeszky kór (álveszettség) vírusa, illetve a vérárammal, továbbá az orrüregeken, a szemen át az agyba jutó baktériumok is okozhatnak agyvelőgyulladást.
16:26:
Nem nyilvánvaló a válasz? Ha oltva lennének, nem lennének betegek.
Kérdezd meg egy állatorvosi portálon, ott hamarabb választ fogsz kapni, mint itt, mert legfeljebb találgatni tudunk. Az előző kommentemben az idegrendszeri tünetek alapján van néhány tipp a betegségre.
Az ivartalanítással kapcsolatos véleményedet a továbbiakban nem kommentálom, ahogy a kérdésedet sem, ugyanis én másképpen szeretem a macskákat, mint te, és számomra elfogadhatatlan, ahogy a be nem oltásukhoz, és a túlszaporodásukhoz viszonyulsz. Ha külföldön lennénk, nagy valószínűséggel nem vitáznának veled, csak egyszerűen elvennék az állataidat a megkérdezésed nélkül, mert ahogy a gyereknevelésnek, úgy az állattartásnak is megvannak a maga szabályai.
Lényegtelen, nem veszekedni akarok. Kívánom, hogy legalább azok a macskáid megmeneküljenek, akiken még nem mutatkozott tünet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!