Egy hónapra táppénzre kell mennem betegség miatt. November 1-től 30-ig. Mi alapján számolják a táppénzemet, ha tavaly 179 bérezett napom volt? Van még lent is.
2009-ben,júliustól dolgoztam és összesen 179 bérezett napom volt. (egy hétvége kivételével, amikor egyik cégtől pénteken kiléptem, és a másiknál kezdtem hétfőn, tehát 177-179 napom volt)
Előtte ugyancsak 2009-es évben februárban volt két hét bejelentett munkám.
Vagyis, március 1-től július elejéig nem volt munkám.
Azt tudom, hogy meg kell lennie a 180bérezett napnak, hogy a 2009-es év után számolják most a táppénzemet.
Másik kérdés: Mivel 2009ben megszakadt a folyamatosság (március és július között), így a munkaügy felé a februári bérpapíromat is doa kell adni a táppénz intézéséhez? mert táppénz alapjaként a megszakítást megelőző jövedelmet nem lehet figyelembe venni.
Köszönöm szépen!
Egyébként az első 15 napra a betegszabadságot fogod kapni, amit a munkáltatód fizet ki neked, a többit fizeti majd a TB. Ha az ügyfélszolgálatot felhívod, ők egészen pontos választ tudnak adni.
179 vagy 180 nap. De fog számítani. Ha 179 napom van csak, az nem 180, tehát a táppénzjogosultság kezdőnapjától visszafele számolnak 180 napot, mivel 2009-ben nm volt meg a 180 bérezett napom.
Folyamatos a munkaviszonyom, tavaly július óta. Ezzel nincsen semmi baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!