Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan kell cicát tartani...

Hogyan kell cicát tartani panelban?

Figyelt kérdés
Találtam egy szép kicsi cicát egy dobozban nem messze a lakásomtól, senki nem tudja, hogy került oda. 2-3 hónapos lehet talán. Nekem sose volt még cicám, de úgy döntöttem, megtartom, mivel az ismerőseim közül senki se tudja befogadni, menhelyre nem lenne szívem elvinni. A probléma az, hogy panelban lakom, 3. emeleten. Hogy tud onnan a cica kijárni a szabadba? Az oké, hogy kiengedem, de nem csavarog el? Meg lehet tanítani neki, hogy hazataláljon?
2011. jan. 12. 09:15
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
nézzétek meg!!!! [link]
2011. jan. 13. 15:45
 22/27 anonim ***** válasza:
2011. jan. 13. 15:47
 23/27 anonim ***** válasza:
Az ablakkal nagyon vigyázz! Nekem egyszer kiesett a kiscicám a 6.-ról. Csodák csodája túlélte, és felépült, épp csak egy picit sánta maradt. De épp hogy csak túlélte.
2011. jan. 13. 18:26
 24/27 anonim ***** válasza:
Bizony, tanulhatunk mások tapasztalatai alapján is a cicákat fenyegető veszélyforrásokról. A konyhában pl. ugyanúgy vigyázni kell - ha oda is bejáratosak - mint egy gyereknél (forró folyadék, forró tűzhely stb.) Én a konyhából kicsukom őket, ha nem vagyunk ott. Az viszont már megtörtént az egyikkel, amelyiknek bolhanyakörvet tettünk a nyakára, hogy a lába segítségével valahogy a szájába akasztotta a foga mögé úgy, hogy nem tudta már kiszedni. Ettől aztán pillanatok alatt olyan pánikba esett, hogy csak nagyon nehezen tudtuk megfogni és levágni a szíjat, mert ilyenkor már félelmében karmol, harap, nem nézi ki és miért próbálja megfogni. Mire sikerült levágni a nyakörvet róla, már vérzett a szája. Szerencsére otthon voltunk, mert nem tudom hova fajult volna a dolog, ha senki nincs akkor ott. A másik eset a másik cicával: Egy bevásárló nylon szatyor fülébe akadt bele valahogy, s mikor rájött, hogy az a csörgő "izé megfogta", és nem szabadul tőle, ő is bepánikolt és őrült módon rohant végig a házon a szatyorral együtt, míg végül a szekrény mögött a sarokban megállt. El kellett húzni a szekrényt, de akkor is morgott, ha csak közeledni próbáltunk hozzá - pedig egyébként egy nagyon kedves cica. Miután megszabadítottuk az "ellenségtől", még fél napig bújkált a házban félelmében.
2011. jan. 14. 13:29
 25/27 anonim ***** válasza:

14:12

Igen, két alom van, elfér (pedig pici a lakás).

De egy alom is elég lenne szerintem nekik (bár macskája válogatja).

2011. jan. 16. 20:11
 26/27 anonim ***** válasza:

Milyen érdekes, már el is felejtettem, hogy a macskák morogni is tudnak. Ez a mostani egy egyke szobacica, és sohasem csinálja. A fújást is csak jó egyéves korában tanulta meg a szomszéd macskától, de velünk szemben sose csinálja.

A blöki-magyar szótár mindössze ennyi:

"nyi": nyirsd ki az ajtót

<egyfajta mekegő hang>: "Odamegyek, és széttéplek!"

<egyfajta turbékoló hang>: Na

<turbékolás hosszan>: Na, na, na, na....

<nyávogás>: "Segítség!" (csak akkor alkalmazza, ha nem vagyunk láthatók)

A többi kommunikáció testbeszéd. Odajön, megpaskolja a karunkat, és odavezet a célobjektumhoz, nekünk meg ki kell találni, hogy mi a tököt is kell vele csinálni szerinte.

2011. jan. 18. 02:30
 27/27 anonim ***** válasza:
Ja, meg még van egy <rövid tüsszentésszerű hang>, amit akkor alkalmaz, ha túl sokat szopott játék közben (Ezt inkább nem fordítanám, mert a jelentése nagyon durva.)
2011. jan. 18. 02:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!