Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan kell cicát tartani...

Hogyan kell cicát tartani panelban?

Figyelt kérdés
Találtam egy szép kicsi cicát egy dobozban nem messze a lakásomtól, senki nem tudja, hogy került oda. 2-3 hónapos lehet talán. Nekem sose volt még cicám, de úgy döntöttem, megtartom, mivel az ismerőseim közül senki se tudja befogadni, menhelyre nem lenne szívem elvinni. A probléma az, hogy panelban lakom, 3. emeleten. Hogy tud onnan a cica kijárni a szabadba? Az oké, hogy kiengedem, de nem csavarog el? Meg lehet tanítani neki, hogy hazataláljon?
2011. jan. 12. 09:15
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
nem kell ot kiengedni a szabadba mert elmegy
2011. jan. 12. 09:21
 2/27 anonim válasza:
100%

Ha panelban laksz, miért akarod, hogy kijárjon a szabadba? Ha barátságos az emberekkel a cica és esetleg másnak is megtetszik, könnyen lehet, hogy elviszi valaki és akkor volt cica, nincs cica :(

A mi szomszédunk is tart a lakásában macskát és ő tesz a cicára nyakörvet, meg egy pórázt és úgy "sétáltatja", illetve hagyja, hogy a cica felfedezze a kertünket :) De amint a közelbe kerül egy kutya felkapja és felviszi a lakásba. Ilyen pici cicánál mint a tiéd, nem biztos, hogy még ezzel kéne próbálkozni... Remélem, tudtam hasznos tanácsot adni :)

2011. jan. 12. 09:24
 3/27 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy a cicáknak fontos, hogy tudjanak a kertben mászkálni. De akkor ezek szerint végig ott kell vele lenni? Nyakörve lesz mindenképpen lakcímmel, hogy ha eltéved, vissza tudja hozni, aki megtalálja.
2011. jan. 12. 09:33
 4/27 anonim ***** válasza:
Szerintem ha lakásban kell laknia, akkor jobb, ha meg sem mutatod neki a külvilágot. Amit sose látott, az nem fog hiányozni. A harmadikra gondolom nem tudna magától hazamenni, tehát eleve bukott ügynek tűnik a kijárás.
2011. jan. 12. 09:45
 5/27 anonim ***** válasza:
én is tartottam lakásba cicát és egyszer megmutat6tam neki a kinti világot, onnantól bukott ügyem volt, mert haza se akart jönni, egész nap azért nyávogott hogy kimehessen aztán elszökött
2011. jan. 12. 09:55
 6/27 anonim ***** válasza:

"Amit sose látott, az nem fog hiányozni." Ez így van. Erre két dolgot tudok mondani.

1. Egyik ismerősömék panelben laknak, van macskájuk is. Ha nyaralni mennek, a macskát elpasszolják egy kertes házban lakó baráthoz, amikor meg hazamennek, és vinnék vissza a lakásba a cicát, az nem nagyon akar

2. Az egyik macskánk felnőtt korában került hozzánk, előtte panelben lakott. Nagyon nehezen tudta megszokni, hogy van olyan, hogy udvar, hogy ott vannak növények, vannak kutyák, másik macskák, van tél. Jobb szeretne folyton bent lenni, mert fél az ismeretlentől.

2011. jan. 12. 09:58
 7/27 anonim ***** válasza:

A szobacica az szobacica, igazi otthoni dzsungelharcos. Én csak akkor tartanék panelben macskát, ha sokat tudnék vele lenni és fegyelmezni (bár egy macskát lehetetlen). Végülis kaja kell neki, egy kényelmes fekhely, egy macskadoboz, ahova végezheti a dolgát, na meg egy ember aki tökéletesen kiszolgálja :) De jajj neked, ha unatkozik, mert akkor a függönyöd bánhatja, vagy épp a kedvenc foteled nézi kaparófának.

A kijárási hajlamát ivartalanítással meg lehet szüntetni, így bagzási időszakban nyugiban marad. Ha megszokja a benti életet, nem is fog neki hiányozni a mászkálás.

2011. jan. 12. 10:00
 8/27 anonim ***** válasza:
Nekem is lakásban vannak cicáim, és jól vannak. Igaz, előtte az utcán éltek, nagyobb terük volt, de nem panaszkodnak. :) Szerintem jól érzik magukat. Lehet a lakásban tartani, csak akkor több figyelmet igényel, és ne engedd az ablakhoz, mert kiesik.
2011. jan. 12. 10:02
 9/27 anonim ***** válasza:
100%

Szobacicát kell belőle csinálnod, vagy ismét kóbor macska lesz. Ha kiengeded, sosem talál vissza, még akkor se, ha akarna. Az enyém még a 2. vagy a 4. emeletről sem talál haza a 3.-ra, inkább leül, és keservesen nyávog, hogy jöjjön már érte valaki, és mentse meg.

Ha befogadod, kell:

- macskahordozó, és hám,

- állatorvoshoz vinni, kivizsgálásra, oltásra,

- macskaalom (a zárt alomnak nincs szaga, de naponta tisztítani kell),

- jóminőségű, minél több húst tartalmazó táp, vagy megfelelő nyershúsos menü (de nyerset etetni veszélyes, csak megfelelő recept alapján add, akkor, ha utánaolvastál, mire kell vigyázni), főtt étel csak nasinak adható, főtt csont tilos,

- háló az ablakra, hogy ki ne essen,

- kaparófa.

Pár napig kegyetlenül fog nyávogni, és nem hagy aludni, de majd megnyugszik.

2011. jan. 12. 10:53
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyan még nem volt lakásban cicám, de az egyik barátnőmnek már legalább nyolc macskája volt lakásban tartva. Mindegyiket úgy tartották, hogy soha nem mehettek ki a szabadba és teljesen jól elvoltak. Egyszer az egyiket kivittük a lépcsőházba, már a lépcsőfordulónál teljes pánikban volt és menekült vissza. Szóval ha soha nem engeded ki, nem is akar kimenni. Az ablakból persze szerettek nézelődni, de szigorúan csak csukott ablaknál!
2011. jan. 12. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!