Macskának milyen gyakran lehet konzerv natúr olajos halat adni? (szardínia, szardinella, hering. )
Lehet esetleg naponta is?
Csak a natúr olajos a jó, vagy akár lehet adni paradicsomosat is stb.?
inkább hetente csak egyszer, és figyeld, utána nincs-e hasmenése az olajtól.az összes olajat ne add neki, mert hajlamosak felnyalni mindet.
a paradicsomossal is megkínálhatod, de nem biztos, hogy vevő lesz rá:))
üdv-cicás-
És ha mondjuk az olajat teljesen leöntöm és leöblítem róla? És marad csak a halacska?
Megmondom őszintén, azért erőlködök a témával, mert szeretném, ha fenetudja konzervek helyett inkább szín húst kapna mindig...
mondom, hogy nyugodtan add neki, az nemigaz, hogy a halkonzervekben tartósító van. elég, ha papírtörlővel fölitatod az olajat.
az én férjem tavasztól őszig napi szinten hozza a halat,
én az apró halakat kibelezve megfőzöm és úgy adom a cicáknak. nem szálkátlanítom,mégis szősröstül bőrőstül fölfalják.
ilyenkor télen hetente egy kis olajoshalkonzerv.
amúgy fele-fele arányban kapnak színhúst nyersen/marhavese és
kacsaszív/és valamilyen jóminőségű konzervkaját.
17-15- és 7 évesek, így úgy gondolom jól tartom őket:))
üdv-cicás-
"...veszel mondjuk a tescoban egy zsák pangasius tonhal filét..."
A pangasius nem egy márkanév, hanem maga a hal neve. Magyarul cápaharcsa. Egy édesvízi halfaj. Semmi köze a tonhalhoz.
Az én macsekom amúgy azt sem eszi meg. Semmilyen halat és tojást, semmilyen formában nem hajlandó megenni. Csak megszagolja és otthagyja.
utolsó kedves válaszoló! teljesen igazad van, csak én nem akartam jobban beleszólni abba a kommentbe. azt azért megjegyeztem, hogy a halkonzervek nem tartalmaznak tartósítószert, de már nem akartam az édesvizi tenyésztett
cápaharcsáról is említést tenni.igaz most megtettem...:))
lényeg a lényeg, a cicák maguk döntik el, hogy mit szeretnek mit nem,de az ízlésük akár egy nap alatt is megváltozhat.
üdv-egy veterán cicás-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!