Melyik a legolcsóbb, de nem gagyi (kb~30%)? Konzerv eledel?
Nos, első válaszolóra reagálva csak annyit, hogy a Kérdező jó minőgésűt akar venni, nem tudom, miért ajánlgatják neki a gagyit. Plusz, májat maximum hetente egyszer lehet adni egy macskának, mivel vitamintúladagolásba hamar belepusztulat.
Kérdésre válaszolva: Sajnos a 30% fölötti eledelek néha már horroráron vannak. Kb. 300 forintért lehet őket kapni, ami heti szinten könnyen elérheti a 2400 Ft-ot, ha napi kétszer kap konzervet.
Kérdező, ha jót akarsz a cicának, de a pénztárcádat sem szeretnéd megterhelni, akkor vegyél neki pulyka- és csirkeaprólékot (csontmenteset). Én a Metroban a 1,5 kiló pulykaaprólékot kb. 6-700 forintért veszem és ez úgy 3 hétig elég neki! Nem mellesleg ez színhús, nem agyonvizezett, kitudjamilyenhúsbólkészült konzervvacak.
Na akkor én vok a megmentőd! :) Fressnapf, multifit konzerv, 800g-mos 330HUF és 30-35% benne a hús :D
aztán aldi, shah 60% hús 170huf/200g, Lidl, 60% hús/400g opti cat de nem emlékszem az mennyibe kerül, tesco batchelors 60% hús 200huf körül
Ez a kérdés engem is nagyon érdekel mostanában. Nálunk az a gond, hogy az én cicám valahogy érzi, milyen kaját kap. A whiskast és társait nem eszi meg. A 60%-osan vagy még inkább husikás konzervekből viszont repetát kér! Még kicsi a cica. De ha nagy lesz nagy étvággyal és nagy pocival, ezt biztosan nem fogom anyagilag bírni.
Nálunk most úgy megy, hogy konzerv kaja + pici víz + száraz táp. Reggel és este ilyet kap. Változó arányban keverem, de a konzervből mindig picit több van. Így nem fogy olyan gyorsan a konzerv, és fogyaszt száraz tápot is (amiből egyébként mindig van kint, és napközben ill. éjszaka rendszeresen ropogtatja is őket).
Én ezzel a keveréssel csökkentem a konzerv mennyiségét (és költségét), hiszen vacsi közben részben jóllakik a nedvesített száraztáppal is.
15.15-ös válaszoló nagyon szépen listázta a jó konzerveket, én is ezeket kedvelem bár én nem megyek 50% alá.
Két kiegészítésem lenne, az egyik, hogy a DMben is kapható 50% alutálcás húsi dein bestes márkanévvel 100g 135 Ft.
A másik, hogy szerintem a legjobban a tescos butcher's márka éri meg, abban 60% hús van, 400g és 250-260 Ft.
Én a DMes Dein Bestest (50%, 100g, 135Ft), az aldis Shaht (60%,200g, 155Ft)és a tescos butcher's-t (60%, 400g, 265Ft) szoktam megvenni, néha össze is mixelem őket így tovább tartanak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!