Finnyás a macskám. Mit tegyek?
Kb. 3 hónapja van meg a cica, és már eddig is néha finnyáskodott.( most majdnem fél éves, nőstény)
Ediig tes..cos macskakonzervet kapott, karácsonyra vettünk neki fimom falatokat (wiskas, jutalomfalatok stb.)
Most nem kell neki se a tes..cos konzerv, se a friskis konzerv, szinte semmit sem eszik, csak a száraztápot, és azt is alig)
Szerintem nem beteg, mert állandóan szaladgál, meg elvan.
Az bosszant, hogy mindig felkel hajnali 3-4 körül és nyávog folyamatosan. Kajástálja pedig tele. Nem tudjuk mi a baja???
Ja, próbáltuk kicsit éheztetni(nem kapott kaját majdnem 2 napig)
De akkor se ette meg!!! Csak folyamatosan nyávogott, és nem ette meg. mikor beletettem a szájába a kis falatot, akkor lenyelte, de ennyi.
Szia,
szerintem lehet hogy mozog a foga. Az állatoknál is létezik a fogváltás. Nézesd meg állatorvossal. Egyébként pedig felejts el a TESCO-s eledeleket, mert rossz minőségű sz...
Vegyél neki (ne sajnáld a pénzt rá IAMS cicakaját. Ez vesekímélő, a szőrcsomót feloldja a beleiben...az én macskám 16 éves már és én a kezdetektől ezt adtam neki, mellé pedig kevés szaftos kaját, mert a foglepedéktől meg begyullad az ínye... írj privit
Én is hasonló cipőben járok.Az enyém már 9 hónapos,félperzsa,felnőtt méretű.Most kezdett el finnyáskodni.Ha felbontok egy több étkezésre elegendő konzervet akkor először megeszi ímmel-ámmal, aztán hiába teszem hűtőbe később majd melegítem fel, otthagyja.Most az éheztetéssel próbálkozom, csak nehezen lehet megállni a könyörgő-éhes tekintetet, meg azt, hogy követ mindenhova kaját remélve.Szerintem érdemes összekeverni husit tojással és egyéb dolgokkal, így több vitaminhoz jut a szervezete.az enyém szereti a főtt tojást, mostanában a konzerves halat is.
Ami a hajnali dorbézolást illeti, állítólag ez normális minden macseknál, hogy alvásidőben randalíroznak, az enyém is egy időzített óra, csak szerencsére minden nap fél hatkor kezdi, az meg nekem már jó a munkahelyre való időben kelés miatt, olyan mint egy felhúzott óra.Azzal kezdi, hogy bokszolja a fejem és a vállam, majd dörgölőzik, dorombol, nem hagy békén, ilyenkor pár simi után finoman eltolom magamtól és durmolok tovább.Ők kisebb testűek, gyorsabb az anyagcseréjük, a napi alvás-ébrenlét periódusaik sűrűbben váltják egymást, és ráadásul a macska éjszakai ragadozóállat, ezt nem szabad elfelejteni.Elalvásaod előtt fáraszd ki jól, játssz vele sokat, futtasd meg amíg kidől.Én botot húzogatok körbe-körbe, addig fut, hogy már a nyelve is kilóg, de szereti ezt a játékot.Akkor kergetőzünk, fogócskázunk, imádja ha megijesztem és futok utána, akkor aztán kifárasztható rendesen.Bár bérházi lakásban lakom, néha kimegyünk a folyosóra sétálni,sőt sokszor leviszem a lakótelepre kicsit "sétálni", még hóban is, hadd ismerje meg /póráz nélkül ölben, nem fut el/.Mint egy kutya úgy jön, fut mellettem.Ilyenkor megint csak jól kifárad, elpilled a levegőn, felhozom és alszik mint a bunda.
A macskaja se nem olcsó se nem egésséges anynira h azal kéne etetni. A házi koszt is ugyanolyan jó tud lenne, bár arra jobban oda kell figyelni hogy mindent kellőképen kapjon. Az énciám teljes mértékben maradékot kap ill külön főznek a macskák részére házikosztot(7en vannak)
Mindegyikük szép egésséges és még olcsóbb is, mint a bolti.
Sziasztok! Én is ebben a cipőben járok az enyém is válogat 6 hónapos kiscsaj, azért nem aggódom, mert jó a kedve sokat játszik a szőre is gyönyörű. ( a sajtot bezzeg megeszi). Érdekes én épp az olcsó tápokról hallottam, hogy teletszik ízfokozóval, és több ismerősöm kutyája vagy macskája kattant már rá a Tesco-s tápra.
Az enyém a Royal Canin Kitten száraztápot és alutasakosat szereti a legjobban. Már az olcsóbbakat nem eszi meg, régebben szerette a DM-ben kapható Dein Bestes márkájú konzervet, változatosság kedvéért adtam neki. Már hagyja megszáradni...
Én személy szerint megveszem neki a drágát, mert csak jókat hallottam róla, és behozza az árát. Az állatorvos és a gyógyszerek drágák, mert ha vesebetegség vagy bármi más előjön röpülnek a 10 000-ek.
Szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!