Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy tudnék megszabadulni a...

Hogy tudnék megszabadulni a macskától?

Figyelt kérdés
9 éves macska, nagyon sok kárt okozott már, a telefonom összetörte, múltkor a lépcsőn voltam, belém mart, aztán kiejtettem a kezemből, oké, vettem újat. Ma viszont a kamerámat verte le, többszázezres kárt okozott, meg kitudja hányszor tört már össze poharakat meg cserepeket. Sosem volt bántva de mégis nagyon rossz természetű, és elviselhetetlen, nem lehet megfogni vagy hozzáérni. Nem beszélve arról hogy csak a legdrággább macskakaját eszi meg, csak a gond van vele és nagyon sok pénzbe kerül, milyen lehetőségeim vannak? Nem erdő szélén akarom kidobni, vagy elaltatni.

jan. 25. 23:22
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
60%

Ez az első hozzászólásom /csak hogy ne gondold hogy velem vitázol :) /

A kérdésedhez valóban irreleváns, viszont nagyon nem mindegy miért ilyen ez a macska. Vannak problémás macskák. És simán lehet, hogy még 1-2 hónap türelemmel “megjavulna”. Ha már 9 évet lehúztatok együtt…

Viszont írtak nagyon jó ötleteket előttem, ha semmiképp nem megy már egyetlen próbálkozás sem, akkor a facebookos csoportok megoldás lehet.

Vagy ha esetleg oda tudnád adni valakinek akit ismersz, de csak átmenetileg, lehet megváltozna, sokszor az új hely, új emberek teljesen új viselkedést váltanak ki a macskákból.

De az tényleg rendes tőled, hogy nem csak úgy el akarod paterolni akárhová, érdekel téged mi lesz a sorsa. Ebből pl simán következtethettünk többen is arra hogy talán még lenne benned egy esély neki.

jan. 26. 18:15
 22/25 anonim ***** válasza:
52%

#20 egyáltalán nem irreleváns, hogy miért hisztis a macska. Sőt pont ez a központi kérdés.

De mostmár látjuk, hogy te is elég hisztis vagy, kb mint egy nyolcéves gyerek, nem csoda, hogy a macska is hisztis lesz a közeledben.

jan. 26. 19:02
 23/25 anonim ***** válasza:
57%
Nos, ha futja a legdrágább cicakajára akkor valószínűleg futja állatpszichológusra is. Nézz utána és keress fel egyet hátha tud megoldást a cica viselkedési problémáira. Ez egyértelműen valami rendellenességre utal. Nekem több cicám is van, sőt még tenyésztem is őket. Hébe-hóba tényleg leesik egy-egy akármi, de ez egyáltalán nem rendszeres. Ha látom, hogy rossz felé közelítenek rájuk szólok és meg is tanulják: ami a gazdié azt nem piszkáljuk és nem verjük le a helyéről. A cica alapvetően nem egy törő-zúzó masina, és nem is leverőgép. Ha foglalkozva van vele meg fogja tanulni mit szabad és mit nem mivel rendkívül intelligens élőlény. Jól tud alkalmazkodni csak egyértelműsíteni kell neki hol vannak a határok. De ezt én már rögtön a kicsiknek megmutatom, pl. jellemzően karmolni akarnak és olyankor leteszem és rászólok: nem. És egy idő után meg fogja érteni és nem fog karmolni amikor újra felveszem simogatni. Szóval ez a cica szerintem egy kicsit magatartászavaros amit egy szakember valószínüleg ki fog tudni kezelni. Saját magadtól azonban inkább ne próbálkozz vele ha korábban kölyökkorában nem tetted. Menhelyre cicát sohasem vinnék, inkább akkor próbálkozz hirdetések feladásával hátha valakinek megtetszik...
jan. 26. 23:58
 24/25 anonim ***** válasza:
41%
Egyébként pedig egyszer felelősséget vállaltál ért és Ő megbízott benned...
jan. 27. 00:05
 25/25 anonim ***** válasza:
0%
Te meghoztad a döntést, nem bírtok együtt élni. Menhely felejtős, dugig vannak leadott macskákkal. Kitenni sem jó ötlet, megtizedeli a kismadarakat. El kell altatni, vagy valami gyors, fájdalommentes dolog.
tegnap 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!