Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy tudnék megszabadulni a...

Hogy tudnék megszabadulni a macskától?

Figyelt kérdés
9 éves macska, nagyon sok kárt okozott már, a telefonom összetörte, múltkor a lépcsőn voltam, belém mart, aztán kiejtettem a kezemből, oké, vettem újat. Ma viszont a kamerámat verte le, többszázezres kárt okozott, meg kitudja hányszor tört már össze poharakat meg cserepeket. Sosem volt bántva de mégis nagyon rossz természetű, és elviselhetetlen, nem lehet megfogni vagy hozzáérni. Nem beszélve arról hogy csak a legdrággább macskakaját eszi meg, csak a gond van vele és nagyon sok pénzbe kerül, milyen lehetőségeim vannak? Nem erdő szélén akarom kidobni, vagy elaltatni.

tegnapelőtt 23:22
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
73%

#9 Edukálási céllal írom ezt a szöveget. A menhelyen nem altatnak, azért vannak mindig tele.

Két állatbefogadó intézménytípus van:

-Gyepmesteri telep (régen sintér): Állami szervezet, feladata és kötelessége befogadni a kóbor, illetve veszélyes állatokat. A hely véges, de a kötelességüket teljesíteniük kell, ezért náluk engedélyezett az altatás. Ahol van egy kis empátia ott próbálják minél inkább elkerülni ezt, meg sokszor először az idősebb állatokat altatják, de helyet kell felszabadítaniuk, mert büntetik őket, ha nem teljesítik a feladatukat.

-Menhely: Magánszemélyek által üzemeltetett szervezet, önkéntes alapon vállalják az állatok befogadását. Bár a hely náluk is véges, de nem kötelességük minden állatot befogadni, ezért hirdethetnek létszámstoppot, amikor megtelnek. Ezért vannak mindig tele, ezért nem vesznek át újabb állatot. Minden menhelynek vannak állandó lakói, olyan általában idős állatok, akiket már nem fogadnak örökbe.

Vagyis a gyepmesteri telepen altatnak, mert nem tudnak mit csinálni, a menhelyen van lehetőség a befogadás elutasítására, ezért inkább létszámstoppot hirdetnek.

tegnap 00:22
 12/24 anonim ***** válasza:
93%

[link]

Írj Attilának, kérj tanácsot! Ennyi elrontott év után nehéz lesz, de a viselkedése változtatható. Annak, hogy random beléd mar, oka van, ami kideríthető, megoldható, és meg lehet nevelni felugrálás-lelökdösés ügyben is.

Adj neki egy esélyt, hátha tud tanácsot adni. Ha nem jön be, még mindig jöhet a menhely.

tegnap 01:39
 13/24 anonim válasza:
75%

Talán ha nem az anyagiak érdekelnének hanem a lelkek akkor tudnád a választ!

Sajnálom...

tegnap 01:50
 14/24 anonim ***** válasza:
72%

Mondjuk macskásként lehetett volna már rég annyi eszed, hogy a többszázezres cuccaidat nem hagyod elöl, olyan helyen, ahonnan a macska leverheti.

A saját elővigyázatlanságodat nem az állaton kéne leverned. 🙄

Amúgy nem sok esélyed van az örökbeadásra, mert egy 9 éves macskát már nem sokan akarnak magukhoz venni, mivel ennyi idősen nevelni már kb. semmire sem lehet, és már egyáltalán nem biztos, hogy olyan sokáig fog élni.

tegnap 03:35
 15/24 anonim ***** válasza:
82%

Alap elvem lakásban nem tartok állatot.

9 éve van macsakád, és ennyi idő alatt nem sikerült macsak biztosan tárolni az értékeidet?

tegnap 04:31
 16/24 anonim ***** válasza:
88%

Nem lehet hogy beteg? Az én macskámnak fogfelszívódási betegsége volt. Mindent harapott, bútorokat szétharapta, tépte, engem is, egy igazi idegbeteg állat volt. Láttam hogy be van gyulladva az ínye amikor engem falatozott, elvittem dokihoz. Szinte minden fogát kihúzták. Azóta teljesen más macska lett. Nagyon nagy fájdalmai lehettek, azért viselkedett elmebeteg módjára.

Most egy igazi angyal.

Amúgy meg tedd fel facebookra, írd hogy megörökölt macska és te nem vagy macskás, a macska se kedvel téged. Lehet lesz rá jelentkező.

Nálunk a családban pl ketten is fogadtak örökbe és direkt idősebb macskát kerestek. Az egyik 4, a másik 7 éves macskát fogadott be. Nem mindenkinek tetszik a kismacska korszak. Sokkal jobb egy felnőtt macska.

Menhelynek is írhatsz, bár 10/10 baxik válaszolni.

Addig is, a drága cuccaidat ne hagyd elöl.

Az pozitívum hogy tényleg megoldást keresel, és nem dobod ki csak úgy. Nem vagy te rossz ember.

tegnap 06:56
 17/24 anonim ***** válasza:
79%
Igen ez is tök fontos, amit a 16. válaszoló írt: érdemes testi betegségekre megvizsgáltatni az állatorvossal, mert nem csak a rossz pszichés állapot okozhat ilyen viselkedést
tegnap 12:02
 18/24 A kérdező kommentje:

Egyszerűen rossz természetű, soha semmilyen más macskával nem lehetett összerakni, volt egy alomból származó testvére, azzal is nehezen volt meg, ugyanúgy rossz természetű volt, pont mint ez, vele az lett hogy egy kobor macska beszökött és megharapta, elkapott egy betegséget és menthetetlen volt.

#14 Ne tégy alaptalan feltételezéseket, amikor nem tudod a körülményeket, annyit mondok csak erre hogy olyan helyen volt ahol egy ember még véletlen sem tudta volna leverni, ezért nem feltételezem hogy a macska majd lerángtja.

tegnap 12:17
 19/24 anonim ***** válasza:
81%

#18 ugye a kérdésed megfogalmazásából nem derült ki minden részlet, ezért bocsátkoztunk feltételezésekbe.

Pl az se teljesen világos, hogy 9 éve nálad van, és 9 éve folyamatosan rossz? Nem tudjuk, mekkora helyre van bezárva, mennyire zajos a környezete, mik történtek vele korábban stb... Csak találgatni tudunk. Annyi biztos, hogy valami oka mindig van, ha egy macska antiszociális.

tegnap 12:25
 20/24 A kérdező kommentje:
#19 Nem ez volt a kérdés, és teljesen irreleváns a kérdéshez, de elhíheted hogy nem az első állatom, és csak vele voltak gondok eddig.
tegnap 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!