Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hány hónapos korban vittétek...

Hány hónapos korban vittétek ivartalanítani a nőstény cicátokat?

Figyelt kérdés

Augusztusban befogadtunk egy kiscicát, el is vittük orvoshoz. Akkor 2-3 hónaposnak nézték. Kinti-benti macska. Mindenképpen ivartalaníttatni akarjuk, nem szeretnénk több kiscicát. Neten azt olvastam, hogy 6 hónapos kortól már megoldható, mielőtt elkezdene tüzelni.

Hétvégén más okból vinnünk kellett az állatkórházba. Kérdeztem az orvost, szerinte mikor lenne esedékes. Azt mondta ráér 1 éves kora körül, de leghamarabb majd tavasz közepén vigyük, mert nincs még kifejlődve.

Nem lesz késő? Nem szeretném ha időközben tüzelne és meglepne minket cicákkal.

A ti cicátoknál mikor történt az ivartalanítás?

dec. 2. 13:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
6 hónaposan, de addigra már tüzelt 2x, egy hét különbséggel. Keress másik dokit, nyugodtan lehet már ivartalanítani, sőt, kellene.
dec. 3. 08:28
 12/13 A kérdező kommentje:

Éreztem én, hogy itt lenne az ideje. Nem is értem, hogy egy állatkórházban miért mond olyat egy orvos, hogy ráér még bőven ez.

Kezdek ideges lenni az egész miatt. Amilyen szerencsétlen vagyok, majd pont ünnepek alatt fog tüzelni.

Most még gyógyszert szed a macskám, addig nem műtik gondolom.

dec. 3. 10:59
 13/13 anonim ***** válasza:
5-6 hónaposan ivartalanították az eddigi nõstény macskáinkat (eddig 3 volt). Semmi bajuk se lett. Mindhárom az elsô tüzelés elôtt lett ivartalanítva.
dec. 4. 06:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!