Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hány hónapos korban vittétek...

Hány hónapos korban vittétek ivartalanítani a nőstény cicátokat?

Figyelt kérdés

Augusztusban befogadtunk egy kiscicát, el is vittük orvoshoz. Akkor 2-3 hónaposnak nézték. Kinti-benti macska. Mindenképpen ivartalaníttatni akarjuk, nem szeretnénk több kiscicát. Neten azt olvastam, hogy 6 hónapos kortól már megoldható, mielőtt elkezdene tüzelni.

Hétvégén más okból vinnünk kellett az állatkórházba. Kérdeztem az orvost, szerinte mikor lenne esedékes. Azt mondta ráér 1 éves kora körül, de leghamarabb majd tavasz közepén vigyük, mert nincs még kifejlődve.

Nem lesz késő? Nem szeretném ha időközben tüzelne és meglepne minket cicákkal.

A ti cicátoknál mikor történt az ivartalanítás?

ma 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:

9 honapos volt, benti, de addigra mar nagyon sokszor tuzelt, szinte egymas utan, alig vartuk hogy muteni lehessen, mert ez neki se volt jo.

Kinti macskanal nem kockaztatnek, nem varnek sokaig.

ma 13:53
 2/7 anonim ***** válasza:

7-8 hónaposan már lehetne.

Mi még 6 hónapos kora előtt ivartalaníttattuk, mert extrém korán kezdett tüzelni, amit nagyon rosszul viselt, így az első tüzelés után megcsináltattuk.

ma 13:56
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, a tüzeléssel sem akarnám kínlasztani. Nekem nagyon későinek tűnik a tavasz közepe. Addigra biztosan tüzelni fog ha most kb 6 hónapos.

Én már most ünnepek előtt túlestem volna rajta szívem szerint. Otthon is lettünk volna vele, míg bent a házban lábadozik.

Remélem ha januárban elviszem, nem leszek még elkésve vele.

ma 14:25
 4/7 anonim ***** válasza:
5-6 hónapos lehetett, már 2x tüzelt, mire sikerült időpontot kapjunk.
ma 14:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Hat nalunk telen is itt visitanak a kinti macskak (nem az enyem, en sose tartanam kint), tehat parosodni szoktak ilyenkor is.

Csak a szerencse kerdese mikor tuzel es akkor azonnal lesz majd egy kandur, aki elkapja.

Vemehesen is ivartalanitanak, de ha tul keson veszed eszre, akkor mar eleg kockazatos.

ma 14:35
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen, mondta az orvos is, hogy vemhesen is ivartanaítanak, de nem akarom annak sem kitenni. Ha most meg lehetne előzni. Ráadásul figyelgessem, hogy vajon mikor vemhes. Azt sem tudom mikortól látszik már rajta.

Hát nem tudom mit csináljak. Tényleg bennem van a szándék, de ha nem akarják fogadni még... Vagy menjek másik orvoshoz?

ma 14:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Menj másik orvoshoz, ne várj tavaszig, mert garantáltan betüzel.
ma 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!