Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Most akkor állatkínzó vagyok?

Most akkor állatkínzó vagyok?

Figyelt kérdés
Állatkínzónak számítok ha legtöbbször a macskám házi vagy házi jellegű kosztot eszik?

nov. 20. 23:02
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
20 Ahhoz is kell erzek, mivel lehet szatirikusan humorizalni...
nov. 21. 21:19
 22/36 A kérdező kommentje:

20/

Jó felfogtam tehát bármit csinálok de ez nem csak macskára értendő hanem bármire,mindig lesz olyan ember aki talál kivetnivalót vagy elitélnivalót a cselekedetemben.Ergo nem lehet mindenkinek megfelelni.

Az a baj érzékenyebb ember vagyok és ártani nem akarok semmilyen élőlénynek és régebben míg kutyám volt meg sem fordult a fejemben,hogy milyen rossz ember vagyok csak az etetés végett,én törődtem és szerettem a kutyám ha volt,ha csak egy kis dolgot is észrevettem rögtön vittem orvoshoz jobb félni mint megijedni téma.Ezt a macskát is vittem oltásra már van könyve is mivel még pár hónapos macskáról van szó,most a hidegben bent alszik meleg helyen raktam be neki macskaalmot mindig kap kaját de ebben úgy néz ki bűnös vagyok mert nem folyton húst adok neki és ahogy írták,hogy ez felelőtlenség majdhogy nem éheztetést írtak.

nov. 22. 00:33
 23/36 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, egy macska képes meghalni attól ha akár minőségi tápot, de kutyatápot kap… Hosszú folyamat, de hiánybetegségei alakulnak ki, ami pusztuláshoz vezet és ez nem vélemény kérdés, hanem egy tény, mivel tényszerűen más a kutyatápok összetétele, nem csak a hústartalom, hanem a nyom elemek is számítanak.

Ilyen szempontból pedig egy olcsóbb macskatáp is jobb, mint bármi más, más szempontból persze nagyon rosszak ezek a macskatápok, de törvényileg benne vannak azok a dolgok mind, amik a macska életben maradásához kellenek.

A maradékkal való etetés is olyan, hogy valószínűleg nem kap meg mindent belőle amire szüksége van, sőt lehet kap olyan dolgokat amikre kifejezetten nincs szüksége!

Lehet BARF és PREY modell szerint etetni, nyers hússal, vagy lehet kifejezetten főzni is külön a macskának, de ez bizony nagy kutatómunkát igényel, a kaját porciózni, stb. összességében drágább és bonyolultabb mintha veszel neki mondjuk a fressnapfban egy alsóközép kategóriás tápot, ami nem is drága nagyobb mennyiségben, de sokkal jobb mint egy szupermarket minőségű táp, a maradéknál pedig még sokkal sokkal jobb.

[link]

Ez például egy macskának 15 ezerzért 3-4 hónapra MINIMUM elég!

Nem is kell mellé nedves táp ha iszik… Nem kell hozzá nagy pénz vagy energia befektetés, de máris sokkal jobb mint a maradék.

A másik pedig, hogy ne engedd ki a macskádat, vagy keríts le neki kennelben területet a kertben, stb.

Akár sétáltasd pórázon, ugyanis ha ki engeded, rövid úton TÖRVÉNYSZERŰEN el fog pusztulni…

És van is jogszabály arról, hogy bent kell tartanod a telkeden. (Ha nincs is aki betartatja gyakorlatban, még ez így van)

Nem azért írom ezeket, mert én vagyok az a valaki, aki pont beléd köt, mert “mindig lesz valaki akinek nem lehet megfelelni”, hanem mert tényszerűen rosszul csinálod így az állattartást, ahogyan egyébként sajnos a hazai macskatartók olyan 75 százaléka.

És ezek jogi és állatrorvostudományi tények, amiket írtam, mégegyszer (!) ne vélemény kérdése!

nov. 22. 02:12
 24/36 anonim ***** válasza:
74%

Ne akarj tökéletes lenni. Azzal, hogy utánanézel, már jobb vagy, mint az állattartók többsége, és legyél erre büszke. Igen, lehet nem kap tökéletes kaját, de kint a természetben sem minden tökéletes. Láttam már nem egy macskát, aki vegyesen élt házikoszton, főzésből maradt nyers húson és száraztápon, és egészségesnek tűntek és sokáig éltek. Te is néha eszel egészségtelen dolgot, máskor pedig egészségeset, legyen ő is így és nem lesz baja. De ezzel nagyon messze vagy az állatkínzástól.

Bár valóban a macska ragadozó, de az ember mellett háziasult, így valamennyire azért alkalmazkodott az emberi ételhez is.

nov. 22. 11:19
 25/36 anonim ***** válasza:

De nem annyira mint amennyire a kutyából kiindulva az átlagember gondolná. A kutya és a macska tápigényenek jellege között mérföldnyi különbség van.

A többivel egyet lehet érteni

nov. 22. 11:24
 26/36 A kérdező kommentje:

23/

Szerintem akkor inkább vitrinbe rakom a macskát 🙂

Ekkora marhaságot,hogy ne engedd ki meg sétáltasd pórázon,értem én,hogy a társadalom meg van kötve szabályokkal ami bizonyos mértékben szintén egy nagy marhaság mert ha valaki kicsit is kilóg azt hülyének nézik vagy megbüntetik.Ennyi erővel akkor a kutyát újra tartsuk láncon ami ugye a szabadsága korlátozása de akkor jöttek a hülye állad védők és bűncselekmény lett de tartsd kennelbe mert az meg jó....

Most amúgy kicsit elgondolkodtam,régen gyerekkoromban volt macskánk azok is kaptak mindent is és idős korukban haltak meg addig meg jól elvoltak.Egyébként szerintem ha látna az ember egy kóbor macskát sokszor azok is mindent megesznek amit találnak és az nem csak a hús.Úgy döntöttem,hogy nem fogok abban a bűntudatban élni,hogy én egy állatkinzó macska gyilkos vagyok mert látom a macskán,hogy jól érzi magát attól függetlenül,hogy nem csak hússal tömöm.Amúgy meg sokszor lehet pont az itt nagy okos ezt így meg úgy kell csinálni embereknél nem él meg annyi időt egy állat mint amennyire elméletben tudják a dolgokat.

nov. 23. 13:54
 27/36 anonim ***** válasza:
31%
Tipikus primitív állatkínzó vagy, nem tudom hogy minek kérdezel ha nem fogadod el az objektív válaszokat sem, ami ellent mondanak az állatkínzó világnézetednek.
nov. 23. 13:59
 28/36 anonim ***** válasza:
50%

#27 Hogy lenne már állatkínzó?? Mert kiengedi a macskáját, vagy mert házikosztot kap? Azért álljon már meg a nászmenet...te tipikus példája vagy azoknak akikre a 3-as válaszoló hivatkozott.

Kérdező, még mindig nem derült ki mit értesz házikoszt alatt. Rizzsel meg krumplival etetni a macskát tényleg nem a legjobb.

Nem kell prémium táppal meg bélszínnel etetni, de fehérjére szüksége van, ragadozó állat. Ott van a farhát. Vagy ha főzöl húslevest pl. csirkenyakból, azt is oda lehet neki adni. Ez is ugyanúgy házikoszt, olcsó és egészséges. (#5 voltam)

nov. 23. 14:23
 29/36 anonim ***** válasza:
69%
Én havonta beállok a boltban a sorba 24kg csirkecombért és ha elég sok nyugdíjas is hallja azt mondom hangosan az eladónak: nem baj, ha faros, a macskáknak lesz. Tudja mit? Rakja meg hozzá azt a pár kiló bélszínt... Nehogy már azt mondják rám, állatkínzó vagyok!
nov. 24. 04:36
 30/36 anonim ***** válasza:
0%
Bundás vagyok, 7 éves kuvasz, állatkínzó, a szüleim is állatkinzók voltak.
nov. 24. 08:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!