Szerintetek milyen fajtára hasonlít a legjobban a keverék
macskám?
11/18 A kérdező kommentje:
Az egy dolog hogy harap. De nem tudja senki mennyire tud hizelegni. Egy hónapos kora óta dorombol mint a gyár kemény és mellettem alszik vagy a lábamon. A cicám nem tudom ilyen alkat vagy tőlem örökölte de nagyon irigy. Én az unokatestvéremre vagyok irigy és mesélem neki még látja rajtam. Ő meg a Cicákra. Ahányszor megyek anyuhoz vége van. Tudja hogy ott a másik cica akit szeretek. Először könyörög hogy ne menjek és mikor hazajövök akkor a nyakamba ül és ott van percekig. Meg agresszív. Nem tudom lenyugtatni. Ha beszélek neki a másik cicámról akkor nyávog keservesen. Nem szeret róla hallani. Ha másfele megyek az nem baj csak anyu mert ott a másik macska akiről tudja hogy szeretem. Lehet örökölte az irigységet tőlem? Akkor miért nem az unokatestvéremre irigy hanem más Macskákra?
Európai rövidszőrű a pontos megnevezése. :)
nov. 20. 14:38
Sima házimacska. Szép egyébként, tetszik a szőre mintája.
nov. 20. 15:37
A szabadon élő macskák többsége egyszerű házi macska, generációk óta keverednek, és nagyon ritkán kerül be közéjük fajtatiszta macska, de persze az sem zárható ki.
Nem hiszem, hogy van értelme azt nyomozni, hogy melyik fajtára hasonlít, nem az a jellemző a szabadon tartott macskákra, hogy pedigrések voltak a közeli felmenői.
Lehet szép, okos ügyes így is.
nov. 20. 16:11
15/18 anonim válasza:
Európai rövidszőrű szín: cirmos fehér.
Így írta be a doki a cicám egészségügyi kiskönyvébe:-)
Mintha ikrek lennének az enyémmel, csak Ő még 6 hónapos. (Ő is harap néha. Azt hittem 1 éves korára kinövi, de akkor nem )
nov. 20. 16:12
16/18 A kérdező kommentje:
Előző a te cicás hasonlít az enyémhez?
17/18 A kérdező kommentje:
A cicám ataszurke de van benne fehér és vörös csík de nem szabályos. A hasa és az arca fehér, de a hasán van több barna szabálytalan folt. A farka szürke fekete körkörös. Láttad a képen milyen. Hat hónaposan a hasa csak fehér volt halvány barna pettyekkel. Mindig harapott. Most is harap másfél évesen. De nemcsak ez. Hanem mozgékony. Nagyokat ugrik és a szekrény tetejére is felmegy. Meg nem is nyávog hanem beszélget velem. Mikor mi baja úgy változtatja a hangját. Nem szimplán nyávog.
"A szabadon élő macskák többsége egyszerű házi macska"
Sokan elfelejtik, vagy nem tudják, hogy a tenyésztett macskák is házimacskák.
"generációk óta keverednek"
És ezért elég szívósak és ellenállóak, tapasztalataim szerint.
"és nagyon ritkán kerül be közéjük fajtatiszta macska"
Itt egy példa rá:
[link]
[link]
nov. 21. 09:30
Kapcsolódó kérdések: