Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nem eszik a kiscicám péntek...

Nem eszik a kiscicám péntek óta,mit csináljak?

Figyelt kérdés

Péntek reggel se nem ivott, se nem evett, pedig szereti a hasát. Úgyhogy gyorsan futottam vele állatorvoshoz, aki megállapította,hogy lázas és valami vírusos fertőzése lehet.

Kapott 2 szurit, meg antibiotikumot adok neki szombat óta, de nem akar enni. Inni ivott egy kis vizet. Próbáltam fecskendobol adni neki cicalevest, de eredménytelenül.

Amúgy kicsivel már jobban néz ki, csak az aggaszt,hogy nem eszik.

Csütörtökön tudnám csak visszavinni a dokihoz,mert nonstop dolgozom.

Valakinek valami tipp?

nov. 11. 06:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%

#9:

Hagyd már a keresztujjas emojidat a francba.

nov. 11. 11:13
 12/18 anonim ***** válasza:
54%

“ Én mindent megpróbálok, hogy meggyógyuljon....”

Próbálj meg fél órát arra szánni hogy elvidd az orvoshoz.

A többi csak duma és kifogás.

nov. 11. 11:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A tipp az, hogy vidd vissza az állatorvoshoz, de nagyon sürgősen, mert csütörtökig rámehet a cica. Ebben nincs kibúvó, meg kell oldani valahogy, előttem is írták, van olyan rendelő, ahol kifejezetten este rendelnek (Supervet), vannak házhoz kihívható állatorvosok - nyilván függ attól, hogy hol laksz, de megoldást kell találni. A calopet paszta, a folyékony macskakonzerv mind állatpatikában, állatorvosnál beszerezhető, ezek jók táplálásra akár fecskendővel is, ha tudod ügyesen csinálni, de amíg nem hajlandó magától enni, addig nincs rendben, és kezelni kell ennek az okát.

Antibiotikum mellé egyébként probiotikumot is kap? Mert a gyógyszer is piszkálhatja az emésztőrendszerét, szóval még az sem biztos, hogy az eredeti betegség miatt nem eszik - állatorvos kell, hogy eldöntse.

nov. 11. 11:22
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyet tisztázzunk: vírusra hatástalan az antibiotikum. Lehúztak egy felesleges injekcióval. Szteroidot kéne kapnia. Meg infúziót, mert kiszárad.

Nem akarlak elkesíteni, de a miénk is így kezdte, aztán még hónapokig hordtam orvoshoz, kínlódtunk az etetésével, de sajnos a FIP győzött. A tiéd lett tesztelve a macskák vírusos betegségeire? Van pár, egyiknek sincs jó vége :/

nov. 11. 13:18
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hasznos választ!

Egy kis faluban lakunk távol mindentől, de mindenképp megpróbálom elvinni addig állatorvoshoz,vagy kihívni hozzá.

Sajnos nem lett tesztelve semmire sem.

Multivitamin paszta volt nekem otthon, azt is próbáltam adni neki.

A cicalevesből kb 2 mlt próbáltam apránként fecskendobol adni neki, de lehet én nem vagyok elég ügyes.

Köszönöm a sok hasznos tanácsot, megfogadom!

Amúgy nem pisil, nem is kakil- a kakit még megértem, de azt hittem, hogy a víz azért kijön belőle... De nem láttam arra utaló nyomot sem.

Bevetem az itt leírtakat.

Jelentkezem majd.

Köszi mindenkinek!

nov. 11. 20:20
 16/18 A kérdező kommentje:

Mikor hazaértem, láttam,hogy a cicalevesből a levét megitta.

Hoztunk neki apróra vágott szalonnát, arra rávetette magát. Adtam neki multivitamin és probiotikum pasztát is, ezeket is örömmel ette.

Köszönöm a sok hasznos tanácsot, úgy tűnik, rendben lesz a picúr!

nov. 11. 21:28
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia! Hogy van a cicus?

A szalonnaval ovatosan! Nagyon csunya belgyulladast, hasmenest okozhat! Nem szabad tul zsirosat enniuk.

nov. 18. 09:22
 18/18 anonim ***** válasza:
11 megragadtad a lenyeget. Gratula!👍🤣
tegnapelőtt 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!