Nem eszik a kiscicám péntek óta,mit csináljak?
Péntek reggel se nem ivott, se nem evett, pedig szereti a hasát. Úgyhogy gyorsan futottam vele állatorvoshoz, aki megállapította,hogy lázas és valami vírusos fertőzése lehet.
Kapott 2 szurit, meg antibiotikumot adok neki szombat óta, de nem akar enni. Inni ivott egy kis vizet. Próbáltam fecskendobol adni neki cicalevest, de eredménytelenül.
Amúgy kicsivel már jobban néz ki, csak az aggaszt,hogy nem eszik.
Csütörtökön tudnám csak visszavinni a dokihoz,mert nonstop dolgozom.
Valakinek valami tipp?
Itassad. Az antibiotikum már elkezdett hatni - írtad, hogy picit jobban van -, az étvágya is lassan visszatér.
Próbálkozz olyasmivel is, amit amúgy nem adnál neki. Virslikarika, sonkaszelet, sajtkocka. Esetleg ha maradt tegnapról húsleves. Átmenetileg nem baj (nem akkora baj), ha nem macskának való a fűszerezése.
Próbáltam mindent, de nem akarjay szabadulni akar.
Fecskendobol mikor adtam neki cicalevest, szegénynek az orrán jött ki...
De megpróbálom még.
Próbáltam fecskendobol is itatni...
A mancsát beleérinteni a vízbe, akkor néha ráeszmél, hogy jé víz,
iszik pár kortyot...
Parizert is nagyon apróra osszevágtam és azt próbáltam megetetni vele, de nem megy.
Nagyon aggódom érte, tegnap a sírás kerülgetett.
Én mindent megpróbálok, hogy meggyógyuljon.... Nagyon szeretem a cicát.
Egyetértek! Ha csütörtökig nem eszik, már nem fogja bírni. Már így is veszélyben van. Eltelt 3 nap.
Vissza kell vinni. Máshoz. Meg kell nézni a torkát, fáj-e valamije.. infúziót kell kapnia, mert meghal.
Állatpatikában kapható olyan tubusos krém (a patikus segít) amit ilyenkor lehet adni. Ez olyan mint az “űrhajós kaja”. Minden benne van! Minden fontos anyag, amivel életben kehet tartani. Egy paszta. Kb 1-2 kiskanálnyi kell belőle napi pár alkalommal (rá van írva). Felet lehet szívni fecskendőbe (esetleg a dugattyút kihúzva bele tölteni es a dugattyút óvatosan, lassan vissza nyomni. Es beadni a szájába. (Persze tű nélkül.) Fecskendőt lehet venni patikában.
Én egy cicát mentettem meg egyszer így. Kóbor, de etettük. Nem akart enni. Napokig. Próbáltam a laktózmentes langyos tejet. Az itta. De enni nem evett. Így megvettem a pasztát, és 2 kiskanállal bele kevertem (jó pár percig keverni kell hogy feloldódjon a langyos tejben) és így is megitta. Naponta háromszor vittem neki. És mindig vittem egy tasak ételt is. Pár nap után, már falatozott a nedves tápból is. Kb két hétig csináltam így. Egy pár nap után már kb fele -fele arányban itta a tejet és evett az alutasakosból is. 2 het utan mar nem kellett a pasztácal kevert tej, csak az alutasakost ette. Nagyon jó minosegut vettem neki. Bozita, Animonda, Royal Canin, Iams stb. Nem adtam ezeket a bolti vackokat meg whiskast, ilyesmit.
Mindenkepp szólj orvosnak, mert így nem fogja birni ha nem eszik.
Sajnos ez van.
Kerj meg vkit vigye el. Vegyel ki szabit. Vigyed mashova. Nezz korul hol vannak rendelok, hogy vannak nyitva. (Ha budapesti vagy, vagy a környéken itt tobb ejjel nappal nyitva tarto kirhaz is van.)
Sajnos itt mi interneten nem tudunk se neked se rajta segiteni. Senki se fogja tudni megmondani mi baja, vagy mikor fog enni.
Persze, adhatunk tippeket, de az életével játszunk igy.
Ő nem tud sem orvoshoz menni, sem elmondani mi a baj.
Ez most rajtad múlik. Sajnos ez van.
Lépned kell ha mindent meg akarsz tenni, hogy életben maradjon.
Regota vannak cicaim, sok orvosnál jartunk mar. Ha nincs etvagya a cicanak az a legrosszabb. Faj vmilye, vhol elzarodasa lehet, hanyingere van stb.
Drukkolok nektek! Remélem nem szenved és meggyógyul!🤞
Mindenkepp vidd vissza orvoshoz! Gyorsan ha nem eszik!!
Igen, a calopet paszta az. Bar mostmar azt hiszem calomax a neve. De a patikus tudni fogja.
Ha az orran jott ki a leves lehet hogy tul nagy adagot nyomtal be neki hirtelen egyszerre, es nem tudta nyelni. Nagyon ovatosan kell!! piciket!
Esetleg faj a torka, hanyingere van.. barmi lehet.
Probald ki a májkrémet. Ha nem kell nagyon picit kend a mancsára. A szájára nem javaslom, mert az orrába mehet elzárva a legutakat. Vagy felre nyelhet nagyon súlyos gondokat okozva. Ha vmiert nem tud rendesen nyelni.
De mindenkepp lepni kell, ha nem eszik gyorsan.
Remelem minden rendben lesz! 🤞🤞🤞🤞
(Mindenkepp nezze meg nagyon alaposan az orvos a szajat, torkat! )
"Nem eszik a kiscicám"
Az állat nem hülye, ha beteg, akkor koplal. Amíg nem eszik, addig beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!