Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskák lehetnek szociopaták...

Macskák lehetnek szociopaták vagy ADHD, OCD stb. Mentális zavarral küzdhetnek? Vagy csak emberek.

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Minden macska alapból szociopata.
tegnapelőtt 22:34
 2/7 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem viccnek szánta az első válaszoló vagy ironizált. Irgalom nekünk, ha nem.

Egy állat is lehet depressziós, mégha nem is tud úgy megnyilvánulni, mint az embereknél. Ha pl meghalt a gazdája, több olyan történet is kering, hogy nem volt hajlandó enni.

Az agresszív viselkedés is tekinthető mentális zavarnak.

tegnapelőtt 23:55
 3/7 anonim ***** válasza:
70%
Pont ma láttam egy hasonló kérdést Redditen.
tegnap 02:11
 4/7 anonim ***** válasza:
88%

Nyilván lehetnek mentális problémáik, hiszen van agyuk és születhetnek ők is eltérő agyi szerkezettel/sérülèssel, amivel más állat is, illetve szélsőséges stressz(mindegyiknél más a határ) hatására meg lehetnek félősek, agresszívak, kiszámíthatatlanok, mint a kutyák és pl PTSDs emberek. Vannak, akik tartanak az embertől, zajoktól, tárgyaktól..

Szerintem ez egyértelmű.. csak épp senki sem fárasztja magát, hogy ezeket szètszedje és elnevezgesse, hanem “ideggyenge”, “félős”, “agresszív” , “energikus” jelzőket aggatnak rájuk. De pl a kutya farokkergetése, hörcsög felmászik és leugrik sorozatban ingerkeresése mind agyi sérülés(diszfunkció)(pszichés betegség) miatt van. Vannak tudod a labdamegszállott kényszeres kutyák is, és én láttam már egy “elromlott” macskát, ami nagyon durván fixírozta a falakat keresve gondolom valami rovart, vagy lézerfényt, de perceken át, mindig visszatért a falra..

Tök normális minden agyi baj, ahogy nálunk, ahogy a lábuk is eltörhet, úgy az agyuknak is lehet baja.

tegnap 03:55
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A fent leírt betegségek náluk nem fordulnak elő abban a formában, mint nálunk, össze se vethetőek az emberi aggyal. Imádom őket attól függetlenül mennyire bugyiták néha, de a macska eleve kevesebb kromoszómával rendelkezik (38, 19 kromoszóma pár, az ember 46, ami 23 párt jelent), a DNS szerkezetük is más kódokat tartalmaz, ami így sok mentális betegséget kizár.
tegnap 07:20
 6/7 anonim ***** válasza:
81%
Lehetnek, de azok kapásból elhullanak még kölyökkorban, mert az anyjuk elrágja őket vagy nem tudnak szocializálódni és éhen halnak vagy elpusztulnak a csoport védelme nélkül. Csak az ember tart életben kényszeresen minden egyedet, ezzel elősegítve a betegségek öröklődését és terjedését.
tegnap 08:19
 7/7 anonim ***** válasza:
81%

Az állatok mentális rendellenességei nem annyira kutatott témák, mint az embereké. Az emberi kutatás mindig az élen jár, valahol lemaradva utánuk kullog a kutya, macska kutatás, mint leggyakoribb háziállatok, aztán a haszonállatok, majd a díszállatok (kisemlősök, díszmadarak, hüllők).

Az agyuk összehasonlítható az emberével, hiszen emlősagy, biológia tanárom annó mesélte is, hogy látott olyat, hogy macska agyát ingerelték elektródokkal bemutatva, hogy mely terület miért felelős (nagyon remélem, hogy már nem csinálnak ilyet). Csak az a baj, hogy maga az egész szervezet, de főleg a mentális problémák kevésbé kutatottak, mint embernél.

tegnap 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!