Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért fogyhatott le a cicám?

Miért fogyhatott le a cicám?

Figyelt kérdés
A négy éves kandúrom mindig nagyon kis husis volt, de most nyáron magához képest sokat fogyott. Az étvágya és az aktivitása sem változott. Lehet ez csak a természetes “nyári fogyás” vagy valami más okozhatta? (Pár hét múlva kell az éves oltásait megkapnia és nem tudom, hogy elvigyem e addig megnézetni így, hogy semmi más baja nincs)

szept. 4. 10:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Mennyit fogyott konkrétan? Állatorvosnak megemlíteném még az oltások előtt, ő eldönti, hogy kell-e valami más vizsgálat - addig elvileg oltást sem kaphatna, amíg nem tisztázódik, hogy egészséges-e.
szept. 4. 10:49
 2/15 anonim ***** válasza:
30%
féreg
szept. 4. 10:53
 3/15 BécsiFehér ***** válasza:
84%
Cukorbaj és pajzsmirigy túltengés is okozhat fogyást, bár mindkettőnél jellemző a fokozott étvágy.
szept. 4. 11:09
 4/15 anonim ***** válasza:
26%
2.-nál a pont, bélféreg. Na pontozzatok le!
szept. 4. 11:13
 5/15 anonim ***** válasza:
41%

Én is féregre gyanakszom, ha étvágya nem romlott, de közben fogy.

Ivaros??? Ha sokat csavarog, akkor is tud fogyni, többet mozog egyszerűen. Ezesetben egy ivartalanítás ajánlott.

szept. 4. 11:22
 6/15 anonim ***** válasza:
38%
Férgességre gyanakodnék elsősorban, főleg hogy tényleg jó az étvágya és más tünetet nem lattatok.
szept. 4. 11:25
 7/15 anonim ***** válasza:
69%

Ha máskor nem fogyott nyáron ennyit, akkor gyanús lehet, hogy ez nem a szokásos. De nem mindegy, hogy mekkora a fogyás mértéke.

Lehet férgesség, de nem kizárólagosan, szóval 2-es, 4-es (aki gondolom ugyanaz a személy...), álljál le, erre semmi garancia nincs.

Okozhat más is fogyást. Meredek végletnek akár rákos megbetegedés is. Nekem volt májdaganatos macskám, az volt az első tünete, hogy hirtelen lefogyott úgy, hogy étvágya volt és evett is rendesen.

Orvosnak említsd meg, vérkép nem árt.

szept. 4. 12:46
 8/15 BécsiFehér ***** válasza:
Vizet mennyit iszik?
szept. 4. 12:49
 9/15 BécsiFehér ***** válasza:
15%
Nyári fogyást én még nem tapasztaltam macskánál, csak azt, hogy a nyári bunda vékonyabb a télinél, és így a macska is karcsúbbnak látszhat.
szept. 4. 12:51
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp elvinném minél hamarabb! Igen, lehet egy banális férgesség is, de lehet pajzsmirigyprobléma vagy daganat is.
szept. 4. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!