Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyi idő alatt szokja meg a...

Mennyi idő alatt szokja meg a macska az új helyet?

Figyelt kérdés

Elhoztunk egy macskát a héten.

Kinti-benti macska.

Egyelőre akkor engedjük csak ki, ha kint vagyunk mi is.

Mennyi idő alatt szokja meg, hogy ez az otthona? Mikortól van az, hogy nem megy el, vagy visszajön (pl.ha átmegy a szomszédba- nincs kutya, van macska, biztonságos neki ott is)?

júl. 27. 07:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Macskafüggő. Nekem anno az egyik cicámnak elég volt 3 nap, a másiknak több mint 2 hét 🤷‍♀️
júl. 27. 09:18
 2/4 anonim ***** válasza:
43%

Hát úgy hogy elmegy és mindig visszajön, kb 1 az 1000 hez.

Előbb utóbb el fog veszni. Mérget eszik vagy mérgezett egérfélét, kiszaladt az úttestre, elütik, róka, kutya elkapja, vagy egy állatkínzó markába kerül, bármi történhet vele kint, felügyelet nélkül.

júl. 27. 17:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Relatív az is, hogy mi számít annak hogy megszokja az új helyet. Pl az én utcáról mentett cicám túlzás nélkül állíthatom hogy már a legelső percekben is teljesen otthon érezte magát nálam, amint beengedtem a lakásba. Kicsit szaglászott, evett, majd úgy fetrengett a szőnyegen mintha az övé lenne :D Meg a fotelemben és az ágyamban is, pár órán belül.

Aztán ténylegesen 1-2 hét volt mire megismerte és belakta az egész helyet, megjelölt a szagával alaposan mindent, és otthonosan mozgott mondhatni akár csukott szemmel is. Itt már teljesen feloldódott, és teljesen fesztelenül is viselkedett.

Majd újabb 2-3 hónap mire eljutottunk arra a szintre, hogy már teljesen olyan volt, mintha világ életében itt nőtt volna fel velem. Bár ez a része valószínű már nem is a helyről szól, hanem sokkal inkább a mi kettőnk összecsiszolódása és tökéletes szinkronja.

Szóval röviden a válaszom talán az lenne hogy 1-2 hét, de általában megy az hamarabb is. Erősen cicafüggő és gazdifüggő is a kérdés, illetve azon is sok múlik mennyire "macskabarát" az otthonod, és mennyire tudja otthonérezni benne magát. Puha fekhelyek, búvóhelyek, magaslati pontok, sok ablak lesekedni amihez hozzáfér, hogy csak pár példát mondjak.

júl. 27. 19:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Nehéz megmondani, mert sok tényezőtől függ. Mennyi idős a cica, milyen viszonyban van a korábbi lakhelye a mostanival, ivaros, ivartalanított, stb?

A mostani cicánk 3 hónaposan került hozzánk, és 1-2 nap alatt megszokott mindent. Tudta használni a macska wc-t, megtalálta, hogy hová tud felmászni vagy elbújni. Vele is kb. úgy ment, mint amit #3 hozzászóló leírt.

A témában el szoktam mondani, és itt a GyK-n is leírtam már; két cica elvesztése után jutottunk el addig a "világrengető felfedezésig", hogy a macskákat sajnos nem lehet kiengedni. Nincs biztonságos környék. Egy cica lazán be tud járni pár négyzetkilométeres területet egy nap.

Hidd el, azzal, hogy benn tartod, semmit nem veszel el tőle, de megóvod a csaknem 100%-ig biztos és általában végzetes balesetektől. Igen, a benti állattartás bizonyos extra teendőket ró a gazdira, játszani és úgy általában foglalkozni kell a cicával, de végső soron azért vesszük magunk mellé, mert szeretnénk kapcsolódni hozzá és szeretnénk, ha ő is kapcsolódna hozzánk, nem?

júl. 28. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!