Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Van egy 6 éves ivartalanított...

Van egy 6 éves ivartalanított kandúr cicánk nagyon szeretjük de nem sokára gyerekünk születik és sajnos az utóbbi időben kisgyermekes látogató érkezésekor kiderül, hogy rendkívül agresszív a gyerekekkel legyen bármilyen korú is?

Figyelt kérdés
Aki volt hasonló helyzetben hogyan oldotta meg ezt a problémát? Mindig is benti cica volt, kiszoktatás esélytelen az egyenlő lenne a halálos ítélettel, de a tapasztalat alapján bent sem maradhat mert biztos, hogy bántani fogja a gyereket. Ilyen mentalitással nem hiszem, hogy bárki befogadná sajnos. Ki mi tévő lenne?

júl. 17. 12:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%
Van megoldás (írtak többen), de lepasszolni sokkal könnyebb.
júl. 17. 17:53
 12/20 anonim ***** válasza:
83%

Igazából a gyakori nem lelkisegély szolgálat. Úgy érzem eldőlt a macska sorsa már a kérdés előtt, csak idejöttél nyugtatgatni magad. Még egy állat, akit vált most a gyerek.

Csak a szoki

júl. 17. 17:56
 13/20 A kérdező kommentje:

Azt én nem nevezném megoldásnak hogy az egyiket ide zárjam a másikat oda.

Igazából olyan válaszokra számítottam mint az egyik hozza szóló is írta hogy esetleg próbáljam előre szokatni a szagával. Gondoltam hátha volt más is hasonló helyzetben.

De az se a macskának se a gyereknek nem normális hogy elzárva tartom őket egymástól.

júl. 17. 19:24
 14/20 anonim ***** válasza:
88%

Teljesen másképp viselkedhet a ti gyereketekkel. A macska nem hülye, tudja, hogy az a gyerek hozzátok tartozik. Ha megmutatjátok neki, hogy ettől neki is ugyanúgy van helye a családban, nem fogja utálni. Az idegen gyerek tök más.

A macskám volt az első "gyerekem", mindegyik valódi gyerek mellé érkezett. Az idegen gyerekeket ő se csípte, a mieinkkel semmi baja nem volt, sőt, kifejezetten türelmes volt velük. Szóval nyugi, várd csak meg, mi lesz ebből.

júl. 17. 20:54
 15/20 anonim ***** válasza:
87%
A macska pontosan különbséget tud tenni a "gyerek" és a "te gyereked" között.
júl. 17. 21:01
 16/20 anonim ***** válasza:
81%

A mi macskánk minden idegenre fúj, karmol, elbújik.

De nagyon helyes az a trend, ahol kisgyerekes családoknak nem adható macska, mert a kisgyerek piszok idegesítő. Nem ő tehet róla, de akkor is az. Visong, ordít sikít, csapdos, stb. Ez még egy felnőttnek is stressz, nem még egy állatnak.

júl. 18. 08:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

És ahol már megvolt a macska és oda születik a gyerek? Ott le kell adni a macskát vagy mi?😅

Teljesen jól együtt tudnak élni, csak mondjuk nevelni kell a gyerekeket, nem rájuk hagyni, hogy cibálják a macskát, illetve az sem árt, ha a macska el tud vonulni, mikor elege van. Nekem két gyerekem van két cica mellett, sosem volt semmi probléma, sőt, a macskák kifejezetten szeretik a gyerekeket, bújnak hozzájuk, velük alszanak. Gyanítom, ez azért nem lenne így, ha olyan borzalmasnak élnék meg a jelenlétüket. De nálunk már az első érintéstől fogva tanulták, hogy simivel nyúlunk a cicához, nem markoljuk a szőrét, nem cincáljuk, mert az nem jó neki. A cica mindig el tud vonulni, ha akar, így nem stresszel.

A gond a baromarcúakkal van, akik szerint az állat játékszernek van ott a gyereknek.

júl. 18. 10:48
 18/20 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon úgy néz ki h csak szabadulnál a macskától. Semmit nem jelent h idegenekkel szemben h viselkedik, a közvetlen család más. Az én gyerekem cicákkal nőtt fel, egész pici baba kora óta. Egyszerűbb lepasszolni mi? Szánalmas.
júl. 18. 22:00
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm Emese rettentő elmés ok okozati összefüggést fedeztél fel. A kérdést a probléma megoldása miatt tettem fel. Ha csak szabadulnék a macskát akkor nem tudnál az egész történetről mert nem tettem volna fel a kérdést.
júl. 18. 22:48
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Imádom az állatokat, de fogadj meg egy tanácsot! Szabadulj meg a cicától. Az általa terjesztett bartonella lehet nem most okoz tüneteket, majd pár év múlva, amire az orvostudomány egyelőre nincs felkészülve, talán majd 5 év múlva.
júl. 22. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!