Van egy 6 éves ivartalanított kandúr cicánk nagyon szeretjük de nem sokára gyerekünk születik és sajnos az utóbbi időben kisgyermekes látogató érkezésekor kiderül, hogy rendkívül agresszív a gyerekekkel legyen bármilyen korú is?
Igazából a gyakori nem lelkisegély szolgálat. Úgy érzem eldőlt a macska sorsa már a kérdés előtt, csak idejöttél nyugtatgatni magad. Még egy állat, akit vált most a gyerek.
Csak a szoki
Azt én nem nevezném megoldásnak hogy az egyiket ide zárjam a másikat oda.
Igazából olyan válaszokra számítottam mint az egyik hozza szóló is írta hogy esetleg próbáljam előre szokatni a szagával. Gondoltam hátha volt más is hasonló helyzetben.
De az se a macskának se a gyereknek nem normális hogy elzárva tartom őket egymástól.
Teljesen másképp viselkedhet a ti gyereketekkel. A macska nem hülye, tudja, hogy az a gyerek hozzátok tartozik. Ha megmutatjátok neki, hogy ettől neki is ugyanúgy van helye a családban, nem fogja utálni. Az idegen gyerek tök más.
A macskám volt az első "gyerekem", mindegyik valódi gyerek mellé érkezett. Az idegen gyerekeket ő se csípte, a mieinkkel semmi baja nem volt, sőt, kifejezetten türelmes volt velük. Szóval nyugi, várd csak meg, mi lesz ebből.
A mi macskánk minden idegenre fúj, karmol, elbújik.
De nagyon helyes az a trend, ahol kisgyerekes családoknak nem adható macska, mert a kisgyerek piszok idegesítő. Nem ő tehet róla, de akkor is az. Visong, ordít sikít, csapdos, stb. Ez még egy felnőttnek is stressz, nem még egy állatnak.
És ahol már megvolt a macska és oda születik a gyerek? Ott le kell adni a macskát vagy mi?😅
Teljesen jól együtt tudnak élni, csak mondjuk nevelni kell a gyerekeket, nem rájuk hagyni, hogy cibálják a macskát, illetve az sem árt, ha a macska el tud vonulni, mikor elege van. Nekem két gyerekem van két cica mellett, sosem volt semmi probléma, sőt, a macskák kifejezetten szeretik a gyerekeket, bújnak hozzájuk, velük alszanak. Gyanítom, ez azért nem lenne így, ha olyan borzalmasnak élnék meg a jelenlétüket. De nálunk már az első érintéstől fogva tanulták, hogy simivel nyúlunk a cicához, nem markoljuk a szőrét, nem cincáljuk, mert az nem jó neki. A cica mindig el tud vonulni, ha akar, így nem stresszel.
A gond a baromarcúakkal van, akik szerint az állat játékszernek van ott a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!