A macskám belehalt a méhgyulladásos műtétbe, hogy tudnám ezt feldolgozni?
2 héttel ezelőtt felbukkant nálunk egy kóbor macska. Próbáltunk gazdát keresni hátha van, de nem jelentkezett érte senki. Itt ragadt nálunk, befogadtuk.
Észrevettem hogy vemhes. Kértünk időpontot állatorvoshoz abortuszra és ivartalanításra. A műtét jól ment, elmondta a doki, hogy ha leellett volna akkor nem csak a kiscicák, hanem ő is meghalt volna, mert gennyes méhgyulladása van. Azt mondta jó hogy elhoztuk, megmentettük az életét. Hazahoztuk, vártunk hogy felébredjen az altatásból. Itt kezdődtek a bajok. Eltelt egy óra és semmi jelét nem láttuk annak hogy ébredezne. Aztán egyszer láttam hogy nagy és mély levegőket vesz nagyon lassan. Én erre azt gondoltam, hogy ébredezik és hagytam őt. Csak egy kicsit vettem le a szemem róla, és látom, hogy halottan fekszik a dobozában. Már 6 órája csak sírok! Bűntudatom van, ha cselekedtem volna valamit még most is élne. Úgy érzem, cserben hagytam őt.
Valakivel volt már ilyen? Vajon mi lehetett a probléma?
Talán csak pár megnyugtató mondatokat szeretnék hallani, azt, hogy nem volt magánál és semmit sem érzett abból ami történt. Annyira a szívemhez nőtt 2 hét alatt.. Azt hittem minden gond nélkül fog menni, hogy ő gond nélkül felébred. Annyira hiányzik..
"Az első doki nálunk is kiadta a még teljesen eszméletlen macskát, szerencsére nem volt gond, de ezt sosem lehet tudni! A másikat már másik műtötte, na ő megmondta, hogy műtét után minimum egy órát marad még, meg KELL várni, hogy felébred-e. Ez végül másfél lett, addig nem engedte elvinni, ami engem kifejezetten megnyugtatott."
A második dokid adott neki olyan szert, amitől kimegy az altató hatása, ez volt a különbség. Vannak dokik, akik használják, és olyanok, akik szerint nem tesz jót a cicának, ha "erőszakosan" ébresztik fel az altatásból (főleg, ha fájdalmai vannak). Ha nem ad nekik ilyen szert, akkor pedig nem egy óra alatt ébred, hanem sokkal-sokkal hosszabb idő alatt.
A mi dokink is úgy adja haza őket, hogy még alszanak, mert ő nem használ ébresztőt. De ez nem jelenti azt, hogy műtét vége, vigyed, ahova akarod, ugyanúgy maradnak megfigyelésen néhány órát, és utána adja ki őket.
Kérdező, nem csináltál semmit rosszul, és a dokid sem. Sajnos a cica áldozatul esett a kóborlétnek, ha nem csinálsz semmit is elpusztult volna, csak éppen sokkal nagyobb kínok között. Így adtál neki néhány hét nyugalmat, és távozni is békésen távozott. Megtettél érte mindent, amit lehetett.
#17 Mi a bajod ember? Én vagyok a 15-ös válaszoló. Semmi ilyet nem írtam. 15"
Te inkabb ne tarts macskat. Mi az , hogy ezek ilyenek ?
Azert mert te cseszel a macskaidra es meghal betegsegbe meg eluti az auto az nem a macskak tulajdonsagaikoze tartoznak hanem a te feleloltlenseged kovetkezmenye.
Ezek allatok.... nem darab darab majd jon masik"
Akkor ki a Fszom tulajdonsága az hogy megbetegedik és az orvos nem tudja megmenteni????? Nehogy már kitaláld hogy az ember tehet arról hogy a macska mégyulladást kap és már nem gyógyítható????? Felelős gazdaként még krva sok pénzt is ráköltöttem a gyógyítására de így sem volt lehetséges szerinted ez az én hibám és nem a macska tulajdonsága?
21-es, semmilyen szert nem kapott. Az, hogy másfél óra múlva tért magához először, nem azt jelenti, hogy utána még nem aludt órákig, mert de, csak olykor megébredt.
Az első macskát pedig konkrétan azonnal adta haza a másik doki, nem, nem várt semmilyen órákat, csak kb. 15 percet, azt is morogva, mert pár perc késéssel siettünk vissza és már várt kint a következő állat. Ez mellesleg nem csak szerintem nincs rendben, hanem más állatorvosok szerint sem.
De köszi, hogy jobban tudod, mi történt a saját macskáimmal, mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!