A macskám belehalt a méhgyulladásos műtétbe, hogy tudnám ezt feldolgozni?
2 héttel ezelőtt felbukkant nálunk egy kóbor macska. Próbáltunk gazdát keresni hátha van, de nem jelentkezett érte senki. Itt ragadt nálunk, befogadtuk.
Észrevettem hogy vemhes. Kértünk időpontot állatorvoshoz abortuszra és ivartalanításra. A műtét jól ment, elmondta a doki, hogy ha leellett volna akkor nem csak a kiscicák, hanem ő is meghalt volna, mert gennyes méhgyulladása van. Azt mondta jó hogy elhoztuk, megmentettük az életét. Hazahoztuk, vártunk hogy felébredjen az altatásból. Itt kezdődtek a bajok. Eltelt egy óra és semmi jelét nem láttuk annak hogy ébredezne. Aztán egyszer láttam hogy nagy és mély levegőket vesz nagyon lassan. Én erre azt gondoltam, hogy ébredezik és hagytam őt. Csak egy kicsit vettem le a szemem róla, és látom, hogy halottan fekszik a dobozában. Már 6 órája csak sírok! Bűntudatom van, ha cselekedtem volna valamit még most is élne. Úgy érzem, cserben hagytam őt.
Valakivel volt már ilyen? Vajon mi lehetett a probléma?
Talán csak pár megnyugtató mondatokat szeretnék hallani, azt, hogy nem volt magánál és semmit sem érzett abból ami történt. Annyira a szívemhez nőtt 2 hét alatt.. Azt hittem minden gond nélkül fog menni, hogy ő gond nélkül felébred. Annyira hiányzik..
En elhiszem , hogy maganyos vagy ,de ilyen kamu kerdeseket gyartani csakhogy foglalkozzanak veled eleg szanalom szint.
Allatorvos meg se muti, elobb a gyulladast szunteti meg.
Alvo allatot nem kuldenek haza, hogy otthon ebredezzen. Minden esetben ott varjak meg, hogy felebredjen. Pont az esetleges komplikaciok miatt.
15"
Te inkabb ne tarts macskat. Mi az , hogy ezek ilyenek ?
Azert mert te cseszel a macskaidra es meghal betegsegbe meg eluti az auto az nem a macskak tulajdonsagaikoze tartoznak hanem a te feleloltlenseged kovetkezmenye.
Ezek allatok.... nem darab darab majd jon masik...
17-es, te mi a francot kötekedsz?
Nem, nem várják meg, hogy az anyamacskában meghalt kölyök tovább rohadjon és hullamérgezést kapjon (mert ha tiszta genny volt a kiscica, akkor az nem élt már esélyesen vagy közel volt, hogy meghaljon és utána okozzon veszélyt).
Olyan hanyag dokik meg sajnos nagyon is vannak, akik nem várnak, vigye a gazda. Ezt sajnos én is tapasztaltam, nem is vittem oda többet a macskámat.
Kérdező, őszintén sajnálom, tudom, milyen az, mikor segíteni akarsz, de nem tudsz már. Ez nem a te hibád, esélyesen nem is az orvosé, sajnos túl késő volt. Abban viszont őszintén hiszek, hogy ez a szegény kis állat nem véletlen ment épp hozzád és biztosan érezte az utolsó heteiben, hogy szeretet veszi körül. Ez a legtöbb, amit tehettél és talán a legjobb, ami egész sanyarú életében történt vele.
Nem kritizálás, hanem jótanács a jövőre nézve, hogy ha utcáról fogadsz be bármilyen állatot, rögtön vizsgáltasd ki. Sajnos a baj nem mindig látszik, ezt sajnos most te is megtapasztaltad, a macskák pedig különösen jól leplezik a fájdalmaikat. Illetve a szaktudását nem vonom kétségbe ismeretlenül ennek az állatorvosnak, de az felelőtlen hozzáállás, hogy egy altatásból még fel sem ébredt frissen műtött cicát hazaad, pláne hogy volt is komoly problémája. Nem hiszem, hogy itt segíthetett volna rajta, de más esetben életmentő lehet, ha megvárja az állat ébredezését és azonnal tud cselekedni, ha ez nem úgy történik, ahogy kellene! Az első doki nálunk is kiadta a még teljesen eszméletlen macskát, szerencsére nem volt gond, de ezt sosem lehet tudni! A másikat már másik műtötte, na ő megmondta, hogy műtét után minimum egy órát marad még, meg KELL várni, hogy felébred-e. Ez végül másfél lett, addig nem engedte elvinni, ami engem kifejezetten megnyugtatott.
Nagyon szomorú.Ne hibáztasd magad. Énis nagy büntudatot éreztem,amikor ki engedtem a házból a cicámat azon a napon.
Még mindig nem tudtam elengedni teljesen. Te megtetted a töled telhetöt. !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!