Miért nincs egér ízű macskaeledel?
Nem kell kibelezni meg kifilézni, a macska egybe megeszi.
Ahogy a kígyóknak is vannak eleségegerek, macskáknak is lehet tenyészteni, aztán egyben bedarálni a tápba nekik.
A macska nem azért vadászik, nert éhes, hanem azért, mert macska, ragadozó, hajtják az ösztönei.
A zsákmánnyal sokszor "játszik", ami elég kegyetlen szórakozás az áldozat szempontjából, de az is ösztönös.
A leölt zsákmányt sokszor nem is eszi meg, ami nem csak egér lehet, hanem bármi, amit le tud győzni, tücsök, bogár, gyík, madár, stb.
Az sem biztos, hogy az egér a kedvenc zsákmánya, lehet az a zsenge madárfióka hús, vagy tojás ... de legjobb a macskaeledel
#13 Egyszer volt alkalmam személyesen látni ezt. Nagyapámhoz két házzal odébbról átjár a macska. Nagyapám megszerette, eteti, szeretgeti. Macska hobbiból feltűnik csak úgy a délután közepén, hozza a szájában a félholt egeret. Leteszi. Egér megpróbál megmozdulni. Nem tud. Macska megböki. Egér elkezd araszolva menekülni. Amint mancstávolságon kívülre kerülne, macska rácsap, visszarántja. És akkor ezzel 40 percig elszórakoztatott minket, de szerintem csak azért, mert néztük. Azt nem láttam, hogy megette volna, amikor megunta a műsort, szájába kapta és átugrotta a kerítést.
A macska hobbiból, unalomból vadászik.
Az viszont igaz, hogy tanyán amúgy direkt ezért nem is etetik a macskát, és nem is várnak hűséget tőle. Dédanyámék még úgy voltak vele, hogy ha a macska nem talál elég egeret a porta körül, akkor vagy menjen máshova, vagy felőle éhen is dögölhet. Persze simogatta meg ilyenek, de kaját nem pazarolt rá, az a jószágnak meg a munkakutyának való, hogy etessék a szolgálatért cserébe.
1. A macskaeledeleket emberek készítik, és emberek vásárolják. Nem biztos, hogy az egérízű eledel az vonzó lenne a gazdik számára.
2. Szerinted nem kell kibelezni az egeret. Kibelezés nélküli, fagyasztott egeret lehet vásárolni; főként kígyókat etetnek velük, de lehet macskáknak is adni. Vajon megeszik-e?
3. Lehet, hogy a főtt, fűszerezett egér után nem ízlene a nyers, natúr egér. Bár attól még lehet, hogy vadásznának, aztán hazavinnék a gazdinak, hogy adjon egy kis párizsit, halat vagy kolbászt.
4. Az egyik macskánk fiatal korában sokat vakarózott. Az állatorvos csirkeallergiára gyanakodott, úgyhogy nem kapott csirkét. Hiányzott neki a szárnyas, ezért előszeretettel fogott madarat. Szerencsére egy-két év múlva vissza lehetett térni a korábbi macskaeledelekre.
5. A törülközők is elkoszolódnak egy-két hét alatt. A szappan, tusfürdő nem pusztít el minden baktériumot, így azok a bőrhulladékodon tenyésznek, amit ledörzsölsz magadról a törülközővel.
10- A madarat is megfogják és nem azért, mert éhesek. Tudod mi az a vadász ösztön? Nem tudatosan cselekednek az állatok. Persze egy panelos ezt nem tudja, aki börtönben tart egy macskát egész életében.
9- Egér íz aroma. Le van írva a cím alatt. Nem kéne így sok egér. Tehát olcsóbb lesz. Ne idézetekkel ragadjatok ki valamit, mert mindig belebuktok, a címmel és az alatta lévő résszel kell összefüggésben legyen minden.
A hal ízűvel nem tudom hogyan oldják meg a vágóhídi nyesedeket, mert annak csak a feje és a belei kerülnek ki. A bőrt és csontokat nem tehetik bele. Ebben a kommentben is sántít valami, amit korábban írt itt valaki, habár a megközelítés jó, mert én is arra gyanakszom inkább az van benne. Persze mást mondanak, hogy van benne tiszta hús is.
Én az enyémet ritkán etetem táppal. Az , amit tőlem kap jobb annál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!