Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Helyrejon a kiscicam?

Helyrejon a kiscicam?

Figyelt kérdés

Van egy 3 es fel honapos fekete kiscicam. Ma hajnalban a kutya valahol a szaja vagy a nyaka korul megharapta, s rengeteg vert vesztett. Tehetek erte valamit?

Alig mozog, razza a hideg... Begongyoltem jo meleg bundaba. Probaltam adni neki tejet, de szerintem meg az illatat sem erezte...(majdnem beleesett a feje a tejbe...) Nagyon gyenge lett szegenykem. Nem tudom, hogy hol a seb, mert fekete, s en nem lattam sehol. Lehet a szajabol folyt a ver, vagy lehet az orran?

Felek, hogy elfolyt az osszes vere...

Allatorvoshoz nem tudom elvinni, mert a varostol messze lakunk, s fel ora lenne az ut busszal, kint hideg van es esik az eso... nem szeretnem kitenni ekkora utnak... s szerintem amugy sem tudnanak vele kezdeni semmit...

Tehetnek erte valamit? :(

2010. okt. 26. 06:24
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

Koszonom kedves "cicas" a szep szavaid, nagyon jol estek :)

Neked is (s amugy Mindenkinek) kivanok minden jot!

A cico alszik, mellette van a tej, de csak akkor iszik belole, mikor odatartom neki... Mar felallt, s feszkelodott is... Remelem, hogy helyrejon...

Ez a videkiekkel kapcsolatban pedig tenyleg eleg erdekes. Peldaul ismerek olyat, aki felakasztotta a sajat kutyajat, mert a szomszed raszolt, hogy fogja a csirkeket... De ismerek olyan videki embert is, aki oziket cumisuvegbol etet(az ut szelen talalta)...

Azt utalom am, mikor kisboci megszuletik, igy szeretik, ugy szeretik, igy a "kisgyermekem", ugy a "kisgyermekem"... Aztan egy szombat reggel arra kelek, hogy valami nagy darab foltos akarmi ki van szelesre teritve a szomszed udvaran...

Mi nem tartun mas allatot, csak cicat es kutyat (regen volt teknosbeka, szarvasbogar halacskak...), s pont ezert! Nem lenne szivunk levagni... Mindent ugy veszunk, hogy nem latjuk elve... Bar xar maga a tudat, h "Piroskaneni pipikeje lesz ma a huslevesben"...

2010. okt. 26. 16:50
 32/47 anonim ***** válasza:
kitartás a cicusnak!!
2010. okt. 26. 17:25
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

"Na de mit látunk itt a fórumon? Kérdések tömkelege kétségbe esett gyerekektől, hogy bajban a cica/kutya de anyuék nem adnak állatorvosra pénzt, hiszen falun csak a haszonállat érték, a macska fogyóeszköz, úgyis túl sok van.

Mit láttunk a vörösiszap tragédia után? Rengeteg kutya pusztult el, mert a kedves gazdik elfogadhatatlan körülmények között 1-2 méteres láncra verve tartották őket. Esélyük sem volt menekülni. Azt hiszem az ott látott képek mindent elárulnak, összetákolt kennelek, régi rozsdás tűzhelybe vágott „kutyaól”…

Ha mindezek a szomorú dolgok nem vonatkoznak rád, hát nem kell magadra venni. A legtöbb falusi azonban sajnos így vélekedik."

Mekkora igazság! Nekem is van jópár vidéki rokonom/ismerősöm, és pontosan ezért már nem is szeretek vendégségbe menni hozzájuk...A kutyák kikötve, senki se foglalkozik velük, egy jó szót se vetnek oda, csak napi 1x valami kajának nevezett moslékot...A kutyaólakból darabok hiányzonak, sőt volt olyan hogy szegény kutyusnak még ólja se volt, ott didergett a szakadó esőben...A cicák ivartalanítás és oltások nélkül kószálnak mindenfelé, ha nem jön egyszercsak haza akkor azt mondják hogy "na látod a hálátlan dög, biztos máshol is etetik, oszt odaszokott". Az meg se fordul a fejükben hogy mennyi halálos betegség terjed a macskák között, hisz mégcsak nem is tudnak róluk...Az autók csapják el, a kutyák tépik szét a cicákat, a kicsiket agyonütik. Tényleg csak a haszonállatok számítanak, a kutyákat is csak azért tartják hogy őrizzék a házat, cserébe meg úgy gondolják elég ha vmi moslékot odavetnek neki. Színtiszta kihasználás. És a legszomorúbb hogy az ott élő gyerekek is ezeket a dolgokat látják, és azt hiszik hogy ez így rendben is van, ez a normális...

Hihetetlen az az iszonyatosan alacsony szinten megrekedt állattartási "kultúra" ami vidéken megy. És ezt mindenki a saját szemével láthatja! Sok vidéki is adott már ebben igazat nekem! Aki a felelősségteljes vidéki állatbarátok meglehetős kissebbségébe tartoznak, azok "ne vegyék fel az inget"!

2010. okt. 26. 21:11
 34/47 anonim ***** válasza:
Ja hozzáteszem: folyamatosan próbálok a kedves vidéki rokonok lelkére beszélni, volt hogy már sikerrel, sőt, volt hogy én magam építettem kutyaházat, vagy vásároltam be állateledelt, saját költségemen. Tehát nem csak "pofázom" az állatvédelmet, és nem csak szidom a vidékieket...
2010. okt. 26. 21:13
 35/47 anonim ***** válasza:

A legjobb az volt amikor egyszer vitába szálltam egy ilyen vidéki "állattartóval" és ilyet szólt: "na ne mond nekem hogy nem tartom jól a macskákat, volt már nekem olyan macskám is aki 7 évig élt!!!"

Na no komment...Aki nem tudná annak megsúgom hogy egy normálisan tartott macska átlagéletkora 14 év, de inkább több...Mindez vidéken (mivel az oltatni max a kutyát oltatják, azt is csak mert muszáj, az ivartalanítást meg max hírből ismerik) átlag 4-5 év. És ami a legszomorúbb, hogy azt hiszik hogy ez normális...

2010. okt. 26. 21:17
 36/47 anonim ***** válasza:
Hogy van a cica???
2010. okt. 27. 13:30
 37/47 A kérdező kommentje:

Koszonjuk kerdesed, ugy nez ki, hogy helyrejon :)

Tegnap este kikerozott pisikalni, kivittem oda ahova szokott menni, pisikalt is. Hajnalban felebresztett, s jonni akart mellem aludni. Reggelig egyet dorombolt mellettem, nagyon kis vidamkanak tunt. Akart enni macskakajat(szaraz), de nem tudott. Adtam hat neki nagyon aprora vagott parizsit, meg kis majkremet, abbol evett egy keveset, de nagyon ugy tunik, hogy szenvedes neki az eves... azota evett egy kis porkoltszaftot is, meg tejfelt nyalogatott, nagyon keves fott husi is ment, tej es viz megy nala eleg rendesen...

Sajnos nagyon lefogyott, de szerencsere szereti nagyon a hasat es kis dundika volt, igy szukseg eseten "van mibol" leadnia...

Probalom etetni, de egyenlore nehezen megy. Pisikalni kiviszem, olyankor setalgat, de a verveszteseg miatt fazik... Ugyhogy inkabb a kalyha mellett van...

De minden esetre ugy tunik igazi kis tulelo, s atveszeli a tortenteket.

Am milyen erdekesek... Az anyja egy agressziv, igazi hiszterias sziami macska, s nem foglalkozik vele(akart szopizni, de nem engedte neki, morgott es fujtatott...). A kis tesoja pedig mindig melle fekszik, es mosdatja. Most is tepi ki belole a veres csimbokokat...(nem akartam megmosni, ugyhogy csak egy nedves ruhaval torolgettem le rola a vert... nagyja lejott, de mar nagyon tiltakozott).

Remelem lassacskan sikerul egyen valami taplalobbat is... Vagy legalabb egy kicsivel tobbet...

Koszonom az erdeklodest.

2010. okt. 27. 14:30
 38/47 anonim ***** válasza:
Vegyél neki szaftos tasakos kaját hátha jobban elfogadja.
2010. okt. 27. 14:49
 39/47 anonim ***** válasza:
lehet venni vitaminpasztát cicáknak amit fecskendővel kell neki beadni mert ha nem eszik le fog gyengülni teljesen.
2010. okt. 27. 14:51
 40/47 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nem nagyon tud ragni. Inkabb mindent csak nyalogat. Olyan furcsan eszik, mintha befele allna az also allkapcsa... s meg van duzzadva a szaja...

Tegnap mikor meg nem ivott fecskendovel probaltam itatni, de nem nagyon maradt meg semmi a szajaban, "kikopte". Mindenkepp megyek veszek neki valami vitamint, de arra is gondoltam mar, hogy lehet injekcioba hatasosabb lenne...

Sajnalom szegenyt, mert latom rajta, hogy enne, de nem tud... Majkremet tuszkolom bele, mikor nyalja a szajat beledugom... kicsit drasztikus, de muszaj egyen is valamit.

Ilyen kutyakonzervet szokott enni, azt nagyon szereti, olyan mintha daralt hus lenne, azt is igy fogom majd beledugni... De legalabb egy kis eletkedve van mar...

S furcsa, mert talalkozott a kutyaval, de mintha nem is emlekezne ra a cica... A kutya tudja, hogy rosszat tett, sunyit is... Megszagolta a cicat, s csak nezett ram a nagy bunbano szemeivel... Meddig buntessem meg, hogy nem szolok hozza...? - ez nagyon rosszul esik neki... -

2010. okt. 27. 15:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!