Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Helyrejon a kiscicam?

Helyrejon a kiscicam?

Figyelt kérdés

Van egy 3 es fel honapos fekete kiscicam. Ma hajnalban a kutya valahol a szaja vagy a nyaka korul megharapta, s rengeteg vert vesztett. Tehetek erte valamit?

Alig mozog, razza a hideg... Begongyoltem jo meleg bundaba. Probaltam adni neki tejet, de szerintem meg az illatat sem erezte...(majdnem beleesett a feje a tejbe...) Nagyon gyenge lett szegenykem. Nem tudom, hogy hol a seb, mert fekete, s en nem lattam sehol. Lehet a szajabol folyt a ver, vagy lehet az orran?

Felek, hogy elfolyt az osszes vere...

Allatorvoshoz nem tudom elvinni, mert a varostol messze lakunk, s fel ora lenne az ut busszal, kint hideg van es esik az eso... nem szeretnem kitenni ekkora utnak... s szerintem amugy sem tudnanak vele kezdeni semmit...

Tehetnek erte valamit? :(

2010. okt. 26. 06:24
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:

Egyszeruen emberek, hova rohangaljak reggel 7kor egy macskaval?? Minden allatorvosi rendelo 10kor nyit!

Egy embert is, akit alig ismerek, hogyan riogassan hajnalok hajnalan, hogy azonnal jojjon. Felhivtam, mondta, hogy amint tud, jon.

4 honapos allapotos voltam mikor a masik macskammal rohangaltam vegig az egesz falun 40 fokos melegben, hogy valaki segitsen, senki az eg adta vilagon nem segitett, mindenki rajtam rohogott, hogy milyen idiota vagyok allapotosan egy macskaval rohangalni. Elvittem az orvoshoz masnap reggel 7re es mit mondott? "Mit kezdjek vele?"... ennyit az allatorvos munkassagarol....

Nem ertem miert kell itt allatkinzozni a masikat. Megteszem ami tolem telik, de nem varom el senkitol, hogy most haptakba alljon.

Tisztelettudo ember vagyok, de nem turom, ha leoltanak olyan dolgokert, amikert nem vagyok hibas.

4 ora mulva lenne buszom hazafele, ami azt jelenti legalabb 3 orat ulhetnek majd egy parkba vele, a szakado esoben. Az allatdoki meg remelem nem hagy cserben...

Ugy tunik valamivel jobban van. Kert inni vizet amellett, hogy fecskendovel adtam neki. Ivott egy keveset magatol.

Lassacskan majd probalkozk a tejjel. Jol bebugyolaltam, s most alszik. Igazi kis harci-cica, tulelo, szerintem rendbe fog jonni.

A kutyak is es a nagy cicak is rendszeresen oltva vannak veszttseg es ruh ellen is.

A kutya tudja, hogy rosszat csinalt, lapul a foteljeben, ki se bujik(meg enni se jott ki).

2010. okt. 26. 10:47
 22/47 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtad rengeteg vért vesztett, ebben az esetben mi másra gondolnék, mint hogy az állat életveszélyben van és azonnali ellátásra van szüksége.Ilyenkor nem az van hogy letáborozol a doki előtt és megvárod a nyitvatartási időt, bármikor álmából felzavarva éjjel ellátja egy normális doki.Orvoshoz sem rendelési időben megyek ha vészhelyzet van.És mivel ide az állatos topicba írtál feltételezheted hogy itt nagyrészt igen elvakult állatbarátok vannak, mint amilyen én is vagyok és nekem igenis egy szinten van egy baba egy állattal.Ugyanúgy családtagom és megteszek bármit ha az életéről van szó.Az állat csak a falusi embereknek nem számít és csak sajnálni tudom őket a szűklátókörű, érzelmi és értelmi szegény értékrendjük miatt.
2010. okt. 26. 11:33
 23/47 anonim ***** válasza:
igen de most nem reggel hét óra van már.
2010. okt. 26. 12:18
 24/47 A kérdező kommentje:

En is allatbarat vagyok, 12 eve rendszeresen vannak allatkaim, apolom, gondozom oket, felelosseget vallatam ertuk, torodom veluk. De nem tudom te mennyire lennel kepes 34 hetes allapotosan, nagy pocakkal, szakado esoben rohangalni. Az anyai osztonok dominalnak ilyenkor barmi is van, s akarhogyis, a Babam egeszsege mindennel fontosabb. Jelenleg "barmelyik pillanatban megszulhetek" allapotban vagyok, s nem szeretnem, ha ido elott megszuletne, mert akkor nem csak a cicusert kene aggodnom, hanem azert is, hogy a gyermekem rendben lesz-e.

Amugy is hot ideg vagyok, s itt meg meg jonnem az "allatkinzo vagy!!!" beszolasok.

Az allatorvos jonni fog - remelem -. Am sokszor az allatorvos semmit nem er, sot, neha csak ront a helyzeten... Tapasztalat!

(Azert latogassatok el a "Gyermekvallalas, neveles" kategoriaba is...)

2010. okt. 26. 12:19
 25/47 anonim ***** válasza:
Azt írtad fél óra az állatorvos, nem hiszem hogy ekkora távolságba bele kell szakadni (én is voltam terhes, ez nem magyarázat) Hiába mentegeted magad azzal hogy az állatorvos se tudna mit csinálni ez csak humbug. Nálunk a cicák is családtagok és ha megsérülne valamelyik, pláne ilyen súlyosan akkor egész biztosan nem az interneten kezdenék kérdezősködni hogy mit csináljak vele hanem azonnal cselekednék. Nekem mondhatod hogy te állatbarát vagy, ez nem igaz. Nagyon dühös vagyok és nem értem az ilyen embereket. Egyébként az állatorvosnál nem úgy működik a dolog hogy 10-4-ig van rendelés, ezen kívül dögölj meg, hanem egy jó, lelkiismeretes állatorvost akármikor lehet hívni és ha vészhelyzet van kijön házhoz bármikor. Legalábbis mi ilyen állatorvost választottunk. Feltétlenül írd meg mi van a cicával!
2010. okt. 26. 13:27
 26/47 anonim ***** válasza:
53%

Ma 11.33-nak."Az állat csak a falusi embereknek nem számít és csak sajnálni tudom őket a szűklátókörű, érzelmi és értelmi szegény értékrendjük miatt.""

Olvasd már végig mielőtt entert nyomnál---Mert ha Te egy csótányos,hajléktalanszagú lakótelepi oduban laksz akkor bármit mondhatsz azokra akik "falusi emberek"?Mint szegény szüleid voltak!!Miből gondolod hogy az az állatbarát akinek a kutyája vagy macskája napi tiz-tizenöt percet fut,vagy sokszor egyet sem,mig a falusié egész nap??

De neked különben sincs jogod minősiteni azt az embert aki falun él és dolgozik reggeltől estig mig Te a p..at vered!!

Egy szerencsétlenűl járt kiscicáról volt szó és Te erre mások érzéseit és becsületét sértegeted!!Kapjál már a búrádhoz és gondold meg hogy k...a nagy állatszeretőként miket srájbolsz egy nyilvános fórumon.Tisztelettel egy Falusi Állatbarát -akinek mindig szép ,egészséges és meggondozott,megbecsült állatai és szomszédai voltak és vannak és ha isten megsegit akkor még egydarabig lesznek is!

2010. okt. 26. 13:47
 27/47 A kérdező kommentje:

Volt az allatorvos.

A cicanak a szaja serult meg es a feje, onnan folyt a ver(a fule alatt) valoszinuleg elkaphatott a kutya valami nagyobb eret, es azert folyt ki annyi. De mivel el, "annyira sok megse folyt ki".

Adott neki egy injekciot, hogy ne fertozodjon el a seb, s tett bele meg valami erosito "vitamint" is.

Allitolag nagyon elni akar, azert van meg koztunk, s erzi, hogy szeretjuk... "Szivos" macsek.

A kutyat is megnezte a doki(ismeri, mert mindig o jon oltani oket), s nagyon be van xarva, erzi, hogy mennyire rosszat tett, es hogy haragszunk ra... Nem veszett meg, egyszeruen csak kapzsisag volt.

Mielott jott a doki ivott egy kis langyos tejet is.

24 ora lesz az ami kritikus. Ha holnap reggelig kihuzza, akkor noni fognak az eselyei a tulelesre.

Bejott a kistesoja meg az anyukaja is, mosdatjak szegenyket...

Remelm eros lesz, es kihuzza reggelig.

Koszonom a segitseget, megerto szavakat, es hat a sok beszolast is...

(De ne itelkezzetek senki felett akit nem ismertek, hisz nem tudjatok igazabol milyen ember... A rendorsegen pl ismert vagyok az allatszeretetemrol... - szomszed kutyai mindig az utcan lofraltak, es ettek meg a macskakat... feljelentettem a szomszedot, mert eheztette oket... Illetve nem szegyelltem feljelenteni egy, a polgarmesteri hivatalnal dolgozo not sem gyorshajtas miatt, mert miatta halt meg a cicam...)

2010. okt. 26. 13:48
 28/47 A kérdező kommentje:

Ezt a kutyat amelyik most vadallat modjara viselkedett 3 eve Szent Este vittem el az allatorvoshoz, mert vert hanyt(valami jarvany volt), s pofatlan leanyzo modjara kepes voltam beallitani az allatdokihoz... Persze megerto volt...

Egy szarnyatorott postagalambot hoztam haza egyszer, meggyogyitottam, es a laban levo sorszam alapjan addig kutattam a gazdaja utan mig meg nem talaltam.

Az utszelen hagyott halott allatokat szokasom eltemetni, sokszor vegig megyek a falun asoval, lapattal...

Apum kifogott halait(volt mar kozte 4 kg-os ponty...) is sokszor megmentettem a biztos halaltol. Pedig tudtam, hogy veres lesz a vege......

Az esoben utrakeveredett csigakat rendszeresen bedobom a bokorba, nehogy valaki eltapossa oket(egyszer sajnos eltapostam egyet, sirt astam neki...) ...es ez csak nehany pelda... S nem azert tettem ezeket a dolgokat, hogy egyszer majd ilyen beszologatos embereknek bizonygassam az igazam... Szivbol jott tettek...

Ugyhogy tenyleg legyetek szivesek ne allatkinzozni senkit, ha nem ismeritek...

2010. okt. 26. 14:17
 29/47 anonim ***** válasza:

már délelőtt írtam Neked, örülök, hogy van remény a cicusod

életbenmaradására.

amit írtál szívedből jött, nagyon jó ember lehetsz.

maradj ilyen, és a gyermekeidet is ilyennek neveld.

üdvözlette -cicás-

2010. okt. 26. 14:33
 30/47 anonim ***** válasza:

Kedves 13.47 es!

Miből gondolod, hogy csak a falusi ember dolgozik? Tudod nem csak a kerti munka megterhelő, hanem a szellemi foglalkozás is. Mutasd kérlek hol állítottam, hogy állatbarátnak tartom azt, aki lakótelepen panelben bezárva tartja a kutyáját? Én biztosan nem közéjük tartozom, hisz az ezer négyzetméteres udvar csak a kutyáé.

Na de mit látunk itt a fórumon? Kérdések tömkelege kétségbe esett gyerekektől, hogy bajban a cica/kutya de anyuék nem adnak állatorvosra pénzt, hiszen falun csak a haszonállat érték, a macska fogyóeszköz, úgyis túl sok van.

Mit láttunk a vörösiszap tragédia után? Rengeteg kutya pusztult el, mert a kedves gazdik elfogadhatatlan körülmények között 1-2 méteres láncra verve tartották őket. Esélyük sem volt menekülni. Azt hiszem az ott látott képek mindent elárulnak, összetákolt kennelek, régi rozsdás tűzhelybe vágott „kutyaól”…

Ha mindezek a szomorú dolgok nem vonatkoznak rád, hát nem kell magadra venni. A legtöbb falusi azonban sajnos így vélekedik.

2010. okt. 26. 15:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!