Macskának egészségtelen táplálék ha adunk neki üzletben vásárolt sonkát vagy felvágottat?
Úgy van. Pont az általad felsoroltak miatt nem célszerű őket ezzel etetni.
De ha elkunyerál tőled 1-2 falatot, vagy a sonka, virslikarika segítségével tudod csak beleimádkozni az orvos által felírt gyógyszert, féreghajtót, akkor azért nem lesz baja. Csak ne ezzel lakjon jól a mindennapokban.
A sonkában még viszonylag kevés dolog van. A párizsiban annál több, pl. szója. És az nem csak olyan elhanyagolható mértékben, mint amit írtál. Én nem értek hozzá, de elég sok rosszat írnak a neten a szójáról, például:
Nyilván nem fog megdögleni a macska attól, ha egyszer-egyszer párizsit is kap, de rendszeresen nem kellene adni. A sonka pedig elég egyoldalú táplálást jelent.
De különben ennyi pénzért már nyers csirkehúst is kapni. (A farhát mondjuk 400 alatt van szinte mindenhol.) Amit egyrészt szeretnek a macskák, másrészt pedig sokkal egészségesebb nekik, mint bármi más. (És zsírral, bőrrel együtt kell nekik adni, mert egyes anyagok csak ezekben vannak meg.) Hőkezeléssel nagyon sok hasznos anyag lebomlik. Nyilván mellé mást is kell kapniuk, mert a macskáknak növényi anyagokra is szükségük van valamilyen mértékben. (Pl. az egereket béltartalommal együtt megeszik, így jutnak növényi táplálékhoz.)
Szerintem a felvágott minőségétől nagyban függ, hogy mennyire jó e a kutyának.
Pl egy 3000 Ft-os lazacfilé más mint egy 300 Ft-os párizsi.
Természetesen ettől még nem való a kutyáknak, de egy különleges jutalomfalatként vagy gyógyszer beadásához belefér.
Semmiféle felvágott/szalámi nem valóa macskáknak a bebbe lévö só miatt elsösorban, ök ugyanis sokkal, de sokkal érzékenyebben erre, ami egy embernek még nem problémás, az nekik kifejezetten méreg.
Erre jönnek még az egyéb adalékok meg ipari szemetek, amik ezekben az élelmiszerekben vannak.
A nyers hús/hal más téma, az nem árt
Én szoktam magas hústartalmú és minden szarság mentest, bár amilyen drága csak darabkákat kap
De ilyen okádék mindent bele félét még én se eszek, nemhogy csóri macska
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!