Miért ilyen buta a cica?
Rendeltem neki fekhelyet, amit a webáruház nagyon dicsértek, 99%ban azt írták, imádja használni a macska.
Ehhez képest, a mienk a közelébe se megy, úgy fél tőle. Ahogy meglátta hogy letettem a szobába, megszagolta, majd elkerülte nagy ívben. Sose próbálta ki.
Lehet van rajta valami fura szag és érdemes lenne kimosni?
Vagy dörzsöljem be valamivel amin szokott feküdni, hogy a saját szagát érezze rajta?
Kínai.
Vegyél neki egy magyar szalmabálát, le se tudod róla szedni.
Tippek a cicafekhelyhez:
Elmész az első vegyesboltba, érsz egy üres, kb 40x40centis kartondobozt. Hazaviszed, leteszed a földre, kész!
Kérdező, ha a sokadik cicád lesz, majd rájössz, hogy Macskáéknál ilyesmire nem érdemes pénzt pazarolni.
De ha már így sikerült..javaslom, pakold tele az új ágyacskáját frissen vasalt ruhákkal. Garantáltan belemászik.
Én nem költök ilyenekre, de egyszer lehetett a zoopluson ajándéknak választani egy gagyi fekhelyet, mondom talán jó lesz valamire, addig nem használta, amíg le nem fedtem egy törölközővel + beraktam a szekrénybe, ahova amúgy is be szokott bújni aludni, csak addig a tiszta ruháimon fetrengett.
Nem minden macska szereti ezeket a dolgokat. Az enyém azokat a helyeket szereti, amiken érzi a szagomat, a számítógépasztal székében szeret aludni, vagy az ágyban, vagy a kanapén, vagy a kedvence lerángatni az aktuális törölközőmet a radiátorról és arra feküdni a földön🤷♀️ Mondjuk legalább betartatja velem a szabályt, hogy egy törölköző max (jó esetben) 2-3 nap.
Nem buta, csak megvannak a maga preferenciái. Én is arra saccolok, hogy az idegen szagok miatt ódzkodik tőle.
A kimosás jó ötlet. Utána tehetsz bele valami rongyot, amin rajta van a te és a cicád szaga, hogy átvegye.
Amúgy mi a cica érkezésekor vettünk egy menő ágyikót, amit kb le se szrt. Aztán áttettem egy szimpibb helyre, a számítógép mellé, olyankor néha odatelepszik mellém.
Valamelyik éjszaka már ki is ment a hálóból (velünk szokott aludni) hogy abban az ágyikóban aludhasson, de újabban megint alig használja. Vannak ilyen időszakos dolgaik, hogy x ideig megunják, aztán megint sláger lesz.
A cica a nagyszüleimnél lakott kiskorában, szerette őket. Nemrég kaptam tőlük csomagot, a cuccok ilyen műanyag zöldséges ládában voltak.
A macsek szívesen feküdt a hálóban a szennyeskosárra, szóval kíváncsiságból ráraktam ezt a ládát, és kibéleltem párnával, meg azzal a pokróccal, amin sokat szokott feküdni. Na, abba rögtön belement.
A saját ismerős szaga, és gondolom a nosztalgikus illata a nagyszüleimnek tetszett neki :) Nagyon gyakran alszik benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!