Ez miért van (Miért fújnak egymásra a cicáim )?
Van 2 kandúr cicánk . 1 évesek (nem tudom , hogy számít e , de ivartalanítva vannak.) 1 hónapos koruk óta panelban laktak velünk ( szóval soha nem voltak udvarban, csak 1 hónapos korukig ).
A lényeg , hogy egy hete elköltöztünk egy családi házba . Ugye az első 2-3 napban nem engedtük ki őket , hogy először a házat szokják még . Azután meg naponta többször kivittük őket , 10 percekre . A mai nap folyamán reggel óta kint vannak , az egyik cicánk főként az udvaron mászkált , a másik meg valahova elkóborolt (ilyen 1 órára .)
Nos az a helyzet , hogy az a cica aki az udvaron mászkált fúj a másik cicánkra. Ez miért lehet ? Hiszen együtt is nőttek fel, illetve eddig nem volt semmi bajuk egymással (egészen máig, ameddig ki lettek engedve ) . Vagy lehetséges , hogy “nem ismeri fel “?
Érez rajta más szagot, például. Akár idegen macska szagát. A felismeréssel biztosan nincs gond. Az is lehet, hogy az új ház felborította a territóriumról alkotott eddigi képüket, most újra kell rendezzék ezt egymás között. Persze más oka is lehet a fújásnak.
Én a helyedben nem hagynám kóborolni a másik macskát, mert rossz vége lesz.(arról ne is beszéljünk, hogy szabálysértés)
Köszönöm a válaszod .
Igazad lehet , ez így hirtelen nekik is nagy váltás volt . És mondjuk az is igaz , hogy itt vannak a környéken más macskák is , lehet találkozott az egyikkel.
Szabálysértés ? Ezt , hogy érted ? Csak az utcában “kóborolt”/ vagyis inkább ismerkedett a cicám . Messzire nem ment el .
3.
A macskák kivételek, mivel természetükből adódóan elkóborolnak. Értem én, hogy ez a jogszabály, de ezt a jogszabályt olyan emberek fogalmazták meg akik életükben nem láttak még macskát VAGY nem akarták a “kivételek”-be tenni valamilyen okból kifolyólag. Illetve én még sose hallottam olyanról, hogy valaki az elkóborolt macskája miatt kapott volna bírságot. Szóval macskák esetén nem igazán érvényes a jogforrás, inkább a “szokás jog” érvényesül.
De, megteheted, te vagy a gazda. Csaladi hazban elek, 5 eves macskam egyszer nem volt kint még.
Nem veletlenul, forgalmas helyen elunk, nem kockaztatok.
Kifutot meg mindig lehet epiteni nekik pl, nalunk most egyelore erre nincs keret, de tervben van.
A falu végén élünk , szó szerint . Jó ha napi 5 autó elmegy . Kutya is alig van ebben az utcában . Sok baj nem érheti őket . Mi az , hogy büszkén sírni ? Mármint értem én , de most attól , hogy ki vannak engedve , ettől még nem leszek felelőtlen állattartó . Jelenleg is kint vannak az udvaron . Nincs semmi bajuk , élnek és virulnak , az utcáig el se mentek .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!