Kiengedjem a cicám ilyen hidegben?
Már megint széttrolkodták a madárb*zik, vagy nem tudom milyen sötétzöldek egy macskás kérdést....
Komolyan, mintha fizetnének ezeknek a debileknek ezért a kampányért.
Mindezt szövegelik úgy, hogy az életben nem volt macskájuk.
Én a saját macskáimat még 1x nem láttam, hogy madarásztak volna.
Ellenben kismillió egeret megfogtak már.
Ja, hogy rágcsálób.zik is vannak itt...
Akkor bocsi, azokat tényleg megfogja. :D
Jó szórakozást a rágcsálókhoz, vidéken nem túl nagy buli egy sem a házaknál.
A macska igen.
Ahol állattartás van, alap, hogy macska is van a háznál, nem a házban.
Nagyon is hasznos, mert egerészik. Néha elkap egy-egy veréb fiókát is, és akkor mi van?
Ha bent is van, legyen oltva, bolha elleni szerek, és ennyi.
Esélyes, hogy a panelból vidékre költözött szomszédodtól mérget vagy golyót kap, (mi így jártunk) de ezzel nem tudsz mit tenni.
Az enyém a teraszon aludt egy ülőpárna alatt.
"Esélyes, hogy a panelból vidékre költözött szomszédodtól mérget vagy golyót kap, (mi így jártunk) de ezzel nem tudsz mit tenni."
Mondjuk ha nem tojnád telibe, akkor meg lehetne akadályozni, csak hát a te szemedben láthatóan a macska fogyóeszköz, és nem élőlény.
Ugyanez érvényes az összes egerészéssel érvelőre, ugyanis köztudott (annak, aki nem barlangban lakik), hogy az egereket általában méreggel ritkítják, így sok macska azért pusztul el, mert a mérgeze
#13 mondd már meg nekem, hogy mi a bubánatos túrót kellett volna az ellen tennem, hogy a pesti burzsúj idióta szomszéd, aki lövi a cinkét, a macskát, mérgezi a kutyát stb. Álljak őrt a macska mellett?
Vidéken a kinti macska haszonállat. Ahol jól végzi a dolgát, oda nem kell méreg.
A mai világban már nem hogy az állatot, már a gyereket se engedik ki, nehogy baja legyen.
Én eredetileg benti macskának akartam tartani. De egyszer kirohant mellettem az udvarra, amikor mentem ki, és onnantól kezdve egész nap óbégatott az ajtó előtt, hogy engedjük ki. Nem sokkal utána lett ivartalanítva, reméltük, hogy az segít. Nem segített. Pár hónap múlva költöztünk a saját kertesházunkba, megbeszéltük, hogy itt majd kiengedjük az udvarra. Addig a pár hónapig bent maradt, mert volt egy kutya a szomszédban, és féltettük. Azalatt a pár hónap alatt élni sem lehetett tőle, egyszerűen zsongott a fejem az egész napos nyávogástól. Vettem neki cicapórázt, de az sem segített, csak pörgött benne, próbálta leszedni. Ezután szerintem nem nagyon opció, hogy kiengedem - e vagy sem. Nagyon szenvedett bent. Így este megetetem, talán kevésbé vadászik így, reggel meg jön haza. Amúgy nem egy nagy vadász, sosem láttam fogni semmit, még a pingpong labdát sem tudja elkapni, amit dobálok neki, előbb megy neki a falnak. Másik cicáktól is fél, nem egy túl agresszív macska.
Az éjszakai kiengedésről meg... Az a baj, hogy ha nem engedem ki, akkor minden éjjel hajnali 3-kor nyávogni kezd, és van két babám, akit nem akarok, hogy felkeltsen. Próbáltam tavaly télen pár éjszakát kibírni és igenis nem kiengedni, de 1 hét után még mindig ugyanúgy addig nyávogott, amíg ki nem engedtem.
A macska vadász állat.
Vannak agyontenyésztett fajok, ugyanúgy, mint a kutyáknál, hogy már teljesen életképtelen a gazdája nélkül.
De úgy gondolom, többségben azért él bennük az ösztön, a csavargó, vadászó élet jobb neki.
Azt se értem, amikor nagytestű kutyát panelban tartanak.
"Ezután szerintem nem nagyon opció, hogy kiengedem - e vagy sem. "
Néhányan nem fogják fel, hogy a macskákkal ugyanúgy foglalkozni kell, ahogy a kutyákkal is. A macskák egy része kevésbé aktív és alszik egész nap, de a másik részük meg abszolút igényli az ingereket, a törődést, a játékot. Gyakorlatilag a macskád azért sírt kifelé, mert ingerszegény környezete volt, és nem foglalkoztál vele eleget, de nyilván, sokkal egyszerűbb kicsapni a házból és le se tojni, hogy ha elütik vagy megmérgezik, minthogy energiát ölj a vele való foglalkozásba.
Az ilyenek amúgy ne tartsanak állatot, csak egy plüsst. Meg lehetőleg ne is szaporodjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!