Kiengedjem az eddig szobafogságra ítélt cicát, tud vajon magára vigyázni?
Van egy 8 hónapos cicám, két hetes kora óta van nálam. A süket testvérével együtt került hozzám még a tavasszal, mentett cica. Amikor már tudtak kóricázni a lépcső köré karámot tettem hogy azon belül maradjanak mert féltettem őket túlságosan is. Aztán persze egy idő után nem volt nekik akadály a karám, de akkor már úgy voltam vele hogy elég nagyok hagy fedezzék fel a világot. Gyerek korom óta voltak cicáink, sose tartottuk őket a házba bezárva, kivétel nélkül szép kort éltek meg. Igaz mind felnőtt, kóbor cicaként befogadott cica volt.
Szóval elkezdték felfedezni a telket, nem is volt gond úgy két hétig. Míg nem a süket cica átment a szomszédba, és ott meg is halt. Kutya volt. A kutya gazdája se értette a dolgot, hisz nekik is volt kis cica, sose bántotta egyiket se. Amikor én észre vettem, akkor se marcangolta szegény kicsit csak az orrával bökdöste a kis testet. Utólag arra gondolok hogy mivel süket volt, nem érzékelte hogy jön a nagy kutya és amikor az oda ment hozzá szívinfarktust kapott.
A lényeg hogy akkor kiborultam és a tesóját szobafogságra ítéltem, nem engedtem hogy kimenjen, nehogy ő is úgy járjon mint a tesója. Esső után köpönyeg, d féltettem. Főleg hogy tudtam úgy is keresni fogja és ő is át megy a szomszédba.
Azóta se mehet ki a házból, csak pórázon vagy felügyelettel.
Nagyon vágyódik ki, menne, felfedezne. Én is szívesen engedném csak az a bajom hogy ahogy kiengedem kicsit az első útja a mi kutyánk kenneljéhez vezet. Eddig mindig elkaptam, nem engedtem hogy oda menjen. Félek, nem tudom hogy bántaná-e a mi kutyánk. De közben az is bennem van hogy amikor még kis korában mászkálhatott akkor járt bent a kennelbe, és nem is bántaná.
Én macskát a kennelen belül sose láttam, ezért nem tudom hogy mi lenne a kutya reakciója.
Sajnálom bezárva tartani, de nem merem kiengedni.
Vagy szerintetek nyugodtan engedjem? Tud magára vigyázni? Ha azt érzékelné hogy a kutya veszélyes rá nézve nem menne oda?
Óriási felelőtlenség volt egy siket cicát a szabadba engedni!Mivel nem hall, így a veszélyt sem tudja felmérni.
Ha úgy határozol, hogy a másikat kiengeded, kapja meg a kinti macskának járó oltást. És nem ártana a kutyátokkal összeszoktatni előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!