Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hordozó nélkül cica utaztatás....

Hordozó nélkül cica utaztatás. Ti szólnátok, hogy nem oké?

Figyelt kérdés
Kolléganőm posztolt egy képet a cicájáról, amin látszik, hogy hordozó és minden más nélkül utazik a macska. Láttam már előben is mikor jött érte a palija, hogy a cica fent ül a kalaptartón, ami szerintem rohadt nagy felelőtlenség, balesetveszélyes. Egyszer már mondtam neki, hogy lehet hámhoz venni biztonságiövét állatoknak, de úgy látszik nem fogta fel miért mondom. Arról nem is beszélve, hogy a macskák utálják a kocsit/utazást, simán bekattanhat egy rövidebb út alatt is, és kárt tesz bennük vagy magában, ki tudja. Bunkóság lenne, ha szólnék neki, hogy ez elég felelőtlen egy gazditól? Nagyon édi macskája van, bánhatna vele jobban is.
jan. 20. 07:14
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Lehet azért nem tér ki rá a kresz, mert nem feltételezik, hogy létezik olyan felelőtlen hülye, mint a kolléganőm. Bárki felfogja ésszel, hogy ez veszélyes, szerintem még egy gyereknek is menne. Amikor együtt utaznak a palijával még azt mondom oké, mert akkor Ő tud rá figyelni, de sokszor mikor jön érte a srác is ott ül hátul a macska. Lehet okoskodó vagyok, de inkább utáljon engem, minthogy bárkinek baja essen.

Egyébként azért is írtam ki a kérdést erről, mert valahol érzem, hogy ez okoskodás, amit mindenki utál. Nem értem viszont miért nincs senki a családban/barátok közt, aki szólna nekik.

jan. 21. 12:30
 22/24 anonim ***** válasza:
De már itt is elmondták hogy mellékesen a megfelelő módon azért van lehetőséged a tudtukra adni hogy aggódsz emiatt. Tedd ezt, szólj nekik ha szóba kerül. Lehet ezt úgy is hogy ne legyen belőle sértődés és te se tűnj túl erőszakosnak.
jan. 21. 13:18
 23/24 anonim ***** válasza:
0%

"7. az a vicces, hogy direkt megnéztem, és a kresz nem szabályozza a gépkocsiban társállat szállitást."

7-es vagyok. Nem, inkább szomorú. Mármint hogy ennyire buta vagy.

" nincs kikötve, hogy KÖTELEZŐ a hordozó (KRESZ sehol nem ír ilyet ;) )."

LOL XD, ;) ;), meg amit akarsz, igen, konkrét hordozót tényleg nem ír elő a KRESZ, hanem általánosságban fogalmaz, teret adva ezzel a helyszíni mérlegelésnek!

Teszem azt, ha a hátsó ülésen, egy 10 évnél idősebb gyerek, fog a kezében egy aranyhörcsögöt, az nyilvánvalóan nem annyira balesetveszélyes, az ilyenek miatt van egy rendőrnek saját hatásköre, és fogalmaz a KRESZ általánosságban!

"Lehet azért nem tér ki rá a kresz, mert nem feltételezik, hogy létezik olyan felelőtlen hülye, mint a kolléganőm."

De igen, feltételezik, a KRESZ nem becsüli alá az emberi hülyeséget.

Bármilyen állatot az utastérben, csomagként kell kezelni, tehát rögzíteni kell, és biztosítani kell a balesetmentes szállítást!

Ezen kívül egy szabálysértés büntetési tétele általában nem fix összeg, hanem egy tól-ig dolog, a rendőr hatóság pedig az adott helyzetet mérlegelve, saját hatáskörben dönt -helyszíni birság esetén- a büntetés mértékéről, ami a szóbeli figyelmeztetéstől, a legmagasabb összegig terjedhet, saját belátás szerint.

És általános elv, hogy amennyiben az illető semmiféle megbánást nem tanúsít, sőt a fent említett módon még okoskodni akar, -mint a 15-ös aki ezt viccesnek gondolja- automatikusan a kiszabható legmagasabb összegre büntetnek.

Szóval, 15-ös, 20-as, megmondóemberkék, meg a többi, akik azt hiszik, hogy ez valami opcionálisan választható dolog, következmények nélkül, majd ha egyszer felnéztek a telefonotokból, és kimerészkedtek a való életbe, az ilyenekre azért készüljetek fel, mert qrvanagy pofonokat fog lekeverni az élet!

További balesetmentes közlekedést! ;)

jan. 21. 17:15
 24/24 anonim ***** válasza:
én megpendíteném, óvatosan, hogy nem jó ötlet így szállítani, mert jöhet hirtelen fékezés vagy bármi, amitől megijed, és ugrálni kezd, vagy megüti magát.
ápr. 5. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!