Hordozó nélkül cica utaztatás. Ti szólnátok, hogy nem oké?
Lehet azért nem tér ki rá a kresz, mert nem feltételezik, hogy létezik olyan felelőtlen hülye, mint a kolléganőm. Bárki felfogja ésszel, hogy ez veszélyes, szerintem még egy gyereknek is menne. Amikor együtt utaznak a palijával még azt mondom oké, mert akkor Ő tud rá figyelni, de sokszor mikor jön érte a srác is ott ül hátul a macska. Lehet okoskodó vagyok, de inkább utáljon engem, minthogy bárkinek baja essen.
Egyébként azért is írtam ki a kérdést erről, mert valahol érzem, hogy ez okoskodás, amit mindenki utál. Nem értem viszont miért nincs senki a családban/barátok közt, aki szólna nekik.
"7. az a vicces, hogy direkt megnéztem, és a kresz nem szabályozza a gépkocsiban társállat szállitást."
7-es vagyok. Nem, inkább szomorú. Mármint hogy ennyire buta vagy.
" nincs kikötve, hogy KÖTELEZŐ a hordozó (KRESZ sehol nem ír ilyet ;) )."
LOL XD, ;) ;), meg amit akarsz, igen, konkrét hordozót tényleg nem ír elő a KRESZ, hanem általánosságban fogalmaz, teret adva ezzel a helyszíni mérlegelésnek!
Teszem azt, ha a hátsó ülésen, egy 10 évnél idősebb gyerek, fog a kezében egy aranyhörcsögöt, az nyilvánvalóan nem annyira balesetveszélyes, az ilyenek miatt van egy rendőrnek saját hatásköre, és fogalmaz a KRESZ általánosságban!
"Lehet azért nem tér ki rá a kresz, mert nem feltételezik, hogy létezik olyan felelőtlen hülye, mint a kolléganőm."
De igen, feltételezik, a KRESZ nem becsüli alá az emberi hülyeséget.
Bármilyen állatot az utastérben, csomagként kell kezelni, tehát rögzíteni kell, és biztosítani kell a balesetmentes szállítást!
Ezen kívül egy szabálysértés büntetési tétele általában nem fix összeg, hanem egy tól-ig dolog, a rendőr hatóság pedig az adott helyzetet mérlegelve, saját hatáskörben dönt -helyszíni birság esetén- a büntetés mértékéről, ami a szóbeli figyelmeztetéstől, a legmagasabb összegig terjedhet, saját belátás szerint.
És általános elv, hogy amennyiben az illető semmiféle megbánást nem tanúsít, sőt a fent említett módon még okoskodni akar, -mint a 15-ös aki ezt viccesnek gondolja- automatikusan a kiszabható legmagasabb összegre büntetnek.
Szóval, 15-ös, 20-as, megmondóemberkék, meg a többi, akik azt hiszik, hogy ez valami opcionálisan választható dolog, következmények nélkül, majd ha egyszer felnéztek a telefonotokból, és kimerészkedtek a való életbe, az ilyenekre azért készüljetek fel, mert qrvanagy pofonokat fog lekeverni az élet!
További balesetmentes közlekedést! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!