Macska utaztatása hogyan?
Van egy 6 éves ivartalanított brit shorthair cicám. Külföldön élünk (Anglia), és autóval utaztatnám haza Magyarországra nyaralás céljából. Vagyis kétszer is autózni kellene oda- vissza.
A gond az, hogy nincs autóhoz szokva. Ha orvoshoz kell vinni ami fél órás autóút, azt is stresszelve végig nyávogva éljük át.
Sajnos 3 hétig nem hagytatom magára a lakásban ( csak benti cica, sosem megy ki). Nincs senki akire rábízhatnánk. Ilyenkor mit tudok tenni, hogy elviselje a majdnem 25 órás autóutat?
Útlevél, chip, oltások most nem fontosak a kérdésem szemponthából mert ezeket tudom. Csakis az, hogy ki hogy oldja meg a macska autókázását.
Barátnőm szintén Angliában, úgy oldotta meg, hogy elvitte a macskát egy hotelban.
Macska hotelba.
Nem tudom itt hogy hívják, de fizetett, és vigyáztak a macskara.
Ha nem szeret és nincs autózáshoz szokva én 2x is meggondolnám hogy kitegyem-e ennek a traumának(igen trauma lesz számára nem lehet ezen mit szépíteni). Kisállatpanzió biztos van a környéken! Én is külföldön élek nálunk van külön Kisállatpanzió, olyan állatklinika ahol panzióztatnak is(+ orvosi 2 naponta ránéz ez a legdrágább) vagy esetleg még menhelyek állatmentők ahol bizonyos összegért vagy annak megfelelő adomány(pl táp) vállalják.
Ha muszáj és nem tudsz erről lemondani mindenképp az autózást választod akkor irány a doki. Súly és egészségügyi állapot alapján tud neked ajánlani valamilyen nyugatót. Plusz próbáld úgy utaztatni, hogy ismerős szagok kedvenc pléd stb legyen körülötte.
Ennél okosabbat én sem tudok mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!