Van tapasztalatotok cica utaztatásával kapcsolatban, amit meg tudtok osztani?
Szeretnék tapasztalatokat kérni olyan gazdiktól, akik már elvitték magukkal a cicájukat hosszabb útra magukkal(6-7óra).
Mennyire vállalható , vagy inkább keressek a cica számára egy itthon maradós alternatívát?
Hogyan lehet például az almozást megoldani útközben, stb.
A cica hordozóhoz és autóhoz szoktatott, négy hónapos
maine coon.
Köszönöm a válaszokat
Mi szoktuk vinni haza vidékre, nála az autós hám vált be egy rakat törölközővel a macska alatt és 1 óránként megállunk egy benzin kúton, hogy sétáljon egyet, ha hisztis. Ha nem, és alszik békésen, akkor megyünk tovább.
3 órát szoktunk utazni, mivel stresszel, pisilni nem szokott, csak ha megérkeztünk akkor rögtön és utazás előtt 6 órával nem adok neki enni inni. Nem mondom, hogy élvezi, de boxban orbitális hisztit csapot, az nem volt járható út. Egy dbig a férjem ült vele hátul, és aludt az ölében, de már nem szükséges, mert elvan anélkül is.
Szia!
Nekünk is main coon cicánk van,vele eddig egyszer tettümk meg egy hosszabb utat oda-vissza.4 hónapos múlt akkor,és nagyon jól viselte az utazást.Az ölemben volt végig a hordozója a kocsiban,egyébként is én vagyok a mindene.Szóval neki csak az volt a fontos, hogy mellette legyek.
Mi nem tettünk be neki enni-innivalót (4 órás volt az út),a hordozó aljába raktam törcsiket,ha balesetezne,de semmi ilyesmi nem történt.Bevallom,nekem eszembe se jutott kiengedni a hordozóból...féltem volna,hogy kiszökik a kocsiból,ha kinyitjuk az ajtót plusz ha még esetleg az ijedségtől össze-vissza ugrál, karmol.Ez ugye az autópályán 130-al és még három gyerekkel a hátsó ülésen nem lehetett opció.
Mi azért vittük magunkkal,mert több mint egy hétre mentünk és nem szerettem volna ennyi időre másra bízni.Ha csak 1-2 éjszakát nem vagyunk otthon a szintén cicás barátnőm jön,és ellátja a cicust.
Nyáron megyünk két hétre,akkor visszük magunkkal.Szerintem úgy csináljuk,mint télen,esetleg beadok abból a gyógynövényes nyugtatóból előtte, amit azóta írt fel az orvos neki.
Szia, én nem adnék neki semmit..
Mi a két cicával többször utaztunk már egész napos utakon nyaralni (egyikük MC)Dél-Tirolba, Ausztriába.
Alapszabály, hogy hordozóban utaznak -mivel külföldön nagyon komoly bírság jár érte, ha nem (kutyáért is)-másrészt szerintem is így a legbiztonságosabb. Másrészt -akármennyire nem szeretik a hordozót, mégis biztonságot ad nekik-előtte szoktatni kell-néha itthon abban alszanak. Továbbá, ha valami "baleset" történik (pisi, hányás), akkor csak a hordozót kell pucolni..(bár még soha nem volt ilyen.)
Nem esznek és nem isznak útközben semmit, nem pisilnek, alszanak - vagy nyavalyognak. Az első utakon még készítettem, de felesleges volt.
Mindig hám ill nyakörv van ilyenkor rajtuk-könnyebb megfogni őket-hátha...
Mondjuk nálam általában reggel/hajnalban végzik a nagy-WC-t, így az utazás alatt ezzel nincs gond.
Mindig viszünk magunkkal régi lepedőt, huzatot,azokkal letakarjuk a kárpitos bútorokat, az ágyneműt. Egyrészt érzik a megszokott otthoni szagokat, másrészt nem lesz minden szőrös. Hozzáteszem, hogy nem könnyű szállást találni-mert még szoktunk egy kutyát is vinni. Az útra meg papírtörlőt,nedves törlőt, rongyokat.
Szóval mintha gyerekkel utaznál- a fél háztartást felpakolod.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!