A macskások miért szeretik a cicákat?
Bevallom kutyás vagyok. De a macskákban sosem látom azt a hűséges, lelkes és odaadó társat/barátot amire egy kutya képes.
A macskákat mindig távolságtartó, hűvös és érzelemmentes (bár néha játékos) állatoknak láttam.
Nem kötözködni akarok, hanem őszintén érdekel a véleményetek. Miért a cicák? :)
Látszik, hogy sohasem volt macskád, csak a közhelyeket mondod :D
Egy jól tartott macska is lehet hűséges. Nem, sohasem annyira megadó és alárendelő, mint egy kutya, de szeret, keres, bújik, és ez pont elég.
Nekem volt olyan macskám, aki 0-24 velem volt, amikor otthon tartózkodtam, és volt olyan, aki üdvözölt, amúgy meg aludt vagy pihent két kanapékockával odébb.
A macskákat mindig távolságtartó, hűvös és érzelemmentes (bár néha játékos) állatoknak láttam.
PONT ezért
Gyönyörű rejtélyes királyi fenséges aurájuk van
Ahogy írtad rideg hűvös tekintélyes aurájuk
Mindig is lenyűgöznek a legegyszerűbb házimacska is
Én meg a folyton csaholó ugató mindig mindenért izgatott kutyákat nem bírom elviselni
A macskák nagyon viccesek. Azt csinálnak, amit akarnak, pont ez a jó. Én az emberekben is pont az önállóságot, az egyéniséget értékelem, nekem az nem pozitív, ha valakinek parancsokat kell osztogatni, meg feltétlen engedelmességre van berendezkedve.
Egy macska nagyon tud szeretni, ha az ember jól, szeretettel neveli. Egészen megható, hogy mennyi szeretetet képesek adni. És nem azért, mert cserébe ételt várnak, hiszen bármikor ki tudnak menni vadászni is. (És ki is mennek.) Legalábbis nekem ilyen macskákkal volt tapasztalatom. A macska szabad, és ez benne a jó. Szabadon ad szeretetet is. Ezert is megható, ha valakit kiválaszt magának. Emellett szerintem lenyűgöző az akrobatikájuk, a formájuk, a fejformájuk. Az, ahogy érdeklődve figyelnek dolgokat. Mintha meg akarnák tanulni, hogy kell :D Bizonyos kutyákat is tudok aranyosnak, viccesnek látni, tudom, hogy sokan szeretik őket, de belőlem kutya még nem tudott mély érzéseket kiváltani. Egészen más jellemű állatok, és emberekben sem szeretek mindenféle jellemet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!