Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Csak száraz tápon szabad...

Csak száraz tápon szabad macskákat tartani?

Figyelt kérdés
jan. 27. 14:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
73%

Állítólag jót tesz a foguknak, mert nagyon hajlamosak a fogkőre.

Viszont a cicák egyik "gyári hibája", hogy nem isznak eleget, emiatt némelyik példánynak nagyon fontos a nedves eledel is.

jan. 27. 14:14
 2/19 anonim ***** válasza:
25%
Az enyém csak szárazat kap. Tenyésztő és állatorvos szerint is megfelel neki. Hálistennek iszik is eleget :)
jan. 27. 14:15
 3/19 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem az a leginkább kiegyensúlyozott ha kap ilyet is meg olyat is. Nálunk reggeli meg vacsora alutasakos, annak 70% körül van a nedvességtartalma. Ebédre meg száraz. A miénk egyáltalán nem iszik vizet, egyszer megnézte közelebbről a vizes tálját, ennyi volt a legközelebbi kapcsolatuk, soha nem ivott még belőle. Ja és a tipikus bolti tápokat jobb kerülni. Whiskas, Kitekat meg efféle vackok.
jan. 27. 14:20
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
jan. 27. 14:20
 5/19 BécsiFehér ***** válasza:
37%

Pont azon nem szabad kizárólag. Mindegyiknek fontos a nedves eledel. A kevés vízfogyasztás oka, hogy trópusi állatok. Az ott nem "gyári hiba", hanem a vízhiány miatt kialakult evolúciós tulajdonságuk. Folyadék igényüket a préda állatokból szerzik be, az egér testének víztartalma 70% körüli, ennyi a nedves tápoké is, a száraztáp nedvességtartalma 10% alatti. Ha nem iszik mellé elég vizet, az hugyúti problémákhoz vezethet.

A foguknak a nyers hús és csontok rágása tesz jót, az tisztítja azokat, a mesterséges, lágy táplálékok okozzák a lepedékesedést és azután a fögkövet. A száraztáp fogkőtlenítő hatása szerintem marketing szöveg.

jan. 27. 14:25
 6/19 BécsiFehér ***** válasza:
36%

#2: "Az enyém csak szárazat kap. ...állatorvos szerint is megfelel neki"

Főleg, ha ő is forgalmazza...

jan. 27. 14:28
 7/19 anonim ***** válasza:
67%
Etetheted nyugodtan vegyesen,szárazzal és nedves táppal is.
jan. 27. 15:05
 8/19 anonim ***** válasza:
75%
Igen, mondjuk a gyári hibával csak vicceltem :) Arra akartam utalni, hogy általános probléma a cicáknál, hogy nem visznek be elég folyadékot.
jan. 27. 15:08
 9/19 anonim ***** válasza:
32%
Maradékot kap, néha kap macska tápot.
jan. 27. 15:27
 10/19 anonim ***** válasza:
51%

Ez a kérdés azért van amúgy hogy a sok ostoba lepontozzon mindenkit?

Nyugodtan etetheted szárazzal vagy nedvessel vagy mindkettővel.

jan. 27. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!