Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen erős egy átlagos...

Milyen erős egy átlagos nőstény házimacska harapása?

Figyelt kérdés
Illetve a fogai mennyire erősek? Ez a kérdés akkor fogalmazódott meg bennem, mikor adtam a macskámnak töpörtyű bőrt, amit én is próbáltam elrágni. Szinte olyan kemény mint valami csont, vagy inkább kő. Az állkapcsom még bírta volna, de attól féltem, hogy széttörnek a fogaim, ezért feladtam. A macskámnak( aki elég kis termetű és nőstény, 3 kiló sincs, pedig télire jól felszedett nem is kevés súlyt), neki ez meg se kottyant. Nem gumis tepertő bőrről van szó, hanem ami rendesen ki van sütve keményre, és a sertés bőre vastag lehetett amiből készítették. Egy ilyen kis állatnak, hogy lehet erősebb a harapása, mint egy embernek? Már ha tényleg erősebb?

jan. 26. 17:53
1 2
 1/11 BécsiFehér ***** válasza:
100%
Ragadozó. Vannak tépőfogai. Tarajos zápfogai vannak. Egér csontostól, bőrőstől elfogyasztására vannak "hitelesítve", ezért túl kemény és nagy falatokat nem érdemes adni nekik.
jan. 26. 18:22
 2/11 anonim ***** válasza:
69%

Bécsifehér számból vette ki a töpit, akarom mondani szót!

Ragadozó....

Innentől fogva....

jan. 26. 19:27
 3/11 anonim ***** válasza:
77%

20lb, vagyis 20 font erősségű, ami kb. 9 kg erősségűnek felel meg.

Szóval nagyot tud harapni.

jan. 26. 19:35
 4/11 Mad Max2 ***** válasza:
83%

csirkecombot csontostúl betolja egy macska

Nagyon nagy sebebket tud okozni egy elvadult macska ha sarokba szorítják...

jan. 26. 20:34
 5/11 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon régi videó, de a mai napig tanulságos.

https://www.youtube.com/watch?v=oEyHAdJ-Uy0

jan. 26. 20:50
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
Amúgy van fogalmad róla, hogy egy egér, hörcsög, vagy patkány mekkorát tudnak harapni?
jan. 26. 20:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Aki tanult mechanikát (vagy legalább fizikát), annak egyértelmű, hogy a harapás által okozott roncsolás nem csak a harapás erősségétől függ, hanem a fogfelület méretétől is, ami találkozik az adott dologgal.

Minél nagyobb erő hat minél kisebb felületen, annál nagyobb lesz a roncsolás. Ezen az elven alapul pl. az, hogy az éles kés jobban vág, mint a (vastagabb élű) tompa kés. Ezért hegyesek a szögek, hogy kis felületre koncentrálódjon az ütés ereje.

A macska fogának éle pedig nagyon kicsi, ezért tud nagyon kemény dolgokat elrágni.

Régen nálunk csirkefejet is kaptak a macskák. Azt hittük, majd a puha részeket lerágják, a koponyát meg megkapja a kutya. Erre a macskák mindenestől megették a koponyát is.

Vagy: volt egyszer egy kismacskánk, 4 hetes kor alatt. Éppen néztem, hogy lassan már majd enni is fog. Akkor hozott neki az anyja egy óriási egeret, amekkorát ritkán látni. Nevettem, hogy az egér fele akkora, mint a kismacska. Erre a kismacska az éppen előbújt, fél mm-es fogaival megette az egeret. Azért volt képes elharapni a gerincét is, mert élesek voltak a rágófogai, pici felületre gyűlt össze a harapás ereje.

jan. 27. 07:59
 8/11 BécsiFehér ***** válasza:
100%
Egyszer az egyik macskánk beleharapott az alkaromba. Ösztönösen elrántottam a kezemet, erre a metszőfogai 15 centis, vérző csíkokat hagytak rajta.
jan. 27. 10:00
 9/11 anonim ***** válasza:

Macskák harapása a jaguárt kivéve nem számít erősnek.

A karmok az igazi probléma támadásnál.

jan. 27. 15:36
 10/11 BécsiFehér ***** válasza:
#9: Ha megtapasztalnád, amit a 8-ban írtam, nem ezt mondanád. Persze, nem harapje le a fejedet, de nem jó élmény. A jaguár nagymacska, a házimacska nem az.
jan. 27. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!