Mit tegyek ha ott ahol lakom ölik a macskákat és a rendőrség semmit nem tesz?
a probléma, hogy jogilag nem állatkínzás, ha pl egy lövéssel lelövik az állatot.
ez esetben fel tudod jelenteni a rendőrségen, de csak mint rongálót, bár lehet, hogy ez csak szabálysértés lesz.
esetleg ha veszélyes az egyén, fegyvere van, stb akkor azzal is lehet hadakozni.
sajnos a törvény nem éppen áll az ember mellett ebben a témában. Többet érsz el, ha több rokonnal, baráttal összefogtok ellene aki teszi és megfenyegetitek (csak finoman)
Én viszont úgy tudom, h most már állatkínzásért, ill. gerinces állat megöléséért is lehet büntetést kapni.....persze nem disznóölésért, vagy vadászatnál, de ha vki mondjuk csak úgy kinyír egy macskát, mert miért is ne, akkor az büntetendő.
Amúgy szerintem jelentsd a dolgot az állatvédőknek
[link] itt találsz vmi használhatót.....
Amúgy nekem is már volt, h megmérgezték néhány macskámat, és ha megtudom, h ki volt az MEGVEREM, de úgy rendesen!!
megkérdezhetem hogy miért ölik a macskákat?
nagyon érzékeny vagyok erre a témára nekem is van egy tündéri cicám
ha valaki bántani merné nem köszönné meg amit kapna tőlem
Magyarországon vannak Állatzsaruk!!! Megtalálod őket a www.csillagszem.hu oldalon, de leírom a telefonszámukat, hívd fel őket.
+36 20 26 200 26, vagy +36 20 999 50 50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!