A csendőrség, rendőrség milyen kiképzési módszert használ?
Elektromos nyakörvel.Egy idegen felkínál a kutyusnak egy falatot és ha el akarja venni megnyomja a gombot és a kutyust megcsípi.De a kutyasuliban ezt használják.
Egy másik suliba ismét egy idegen felkínálja a falatot és ha el szeretné venni kap egy nagy pofont és ha nem tanult belőle folytatják.De én inkább a nykörveset ajánlanám,mert akkor nem fog az embertől félni.
Látom ez a klikker kérdés még mindig zavaros a fejekben. Klikket tanításhoz használnak! Az élelemmegtagadás nem egy feladat, trükk amit meg kell tanulni!
Én is ismerek kábszeres kutyát, aki klikkerrel tanulja a keresést, de könyörgöm az egy feladat! Ha megtalálod a drogot, kapsz jutalmat.
Amiről te beszélsz az nem tanítás, hanem nevelés, vagy méginkább ösztönkezelés. Az élelemmegtagadás az egy szabály, aminek a megszegéséért büntetés jár. Persze, tréning szakaszban lehet rádícsérni, rájutalmazni, ha a kutya a bünti után másodszorra már elfordítja a fejét az ételtől, sőt szerintem kell is, de a szabályok alapja a büntetés.
De egyébként van olyan ismerősöm, akinek nem jött össze a talált élelem megtagadásának letiltása, ezért kifejezetten arra tanította a kutyáit, hogy keressék a kaját, és jelezzék be ha megtalálják (mint a nyomkövetésben a tárgyjelzés, melléfeszik, ugat). Ilyenkor vagy a gazditól kap jutalomfalatot, hogy milyen ügyesen megtalálta, vagy azt mondja a gazdi, hogy azt megeheted. Mókás, amikor a kutyasulin a büfénél a kutya fekszik a kiflicsücsök fölött, és türelmesen ugat. És ezt viszont már klikkerrel tanulták, mert ez így egy feladat, egy trükk.
Kizárt dolognak tartom, hogy a rendőrök kutyáit más ütögetné, de nincs konkrét infóm erről. Oda a felvezetőjének kell olyan tekintély, amivel az ilyet le tudja tiltani. Nem hiszem, hogy a gazdán kívül bárki más büntetné a rendőr kutyákat.
Van valahol egy videó a témáról, ha sikerül megtalálnom mindjárt linkelem is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!