Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Megmérgezték?Mit tudok tenni...

Megmérgezték?Mit tudok tenni ellene?

Figyelt kérdés
Kérdés félre vezető igen meg mérgezték már tudom.Hátsó szomszéd töbször is panaszkodott az eddigi cicáinkra , hogy oda járnak(ö szoktatja oda öket , mert enni ad nekik aztán panaszkodik össze vissza)Már ez a harmadik eset hogy meg lett mérgezve valszeg patkány méreggel , közvetlen bizonyiték nincs ellene legállábbis nem tudok fel mutatni sajna, viszont smelyik szomszédunk nem ilyen beteg rohadék, hogy meg mérgezzen egy állatot, csak ő. Mit lehetne tenni, szegény cica már 5 napja ilyen én nem voltam itthon csak most tudtam meg , eszik, meg iszik szerencsére viszont dölöngél mintha részeg lenni.És ez ellen a nö ellen mit lehetne tenni esetleg valami tipp. Elegem van belöle és undoirtonak tartom a létezését is gondoltam hogy halálosan meg fenyegetem, hátha észbe kapna viszont őrült a nö és nem hiszem , hogy segiteni.

2023. nov. 14. 16:11
1 2 3
 11/26 harebell ***** válasza:
95%

Első most a cica, állatorvos, ügyelet minél hamarabb, ha még nem történt meg. Ne a szomszéddal foglalkozz, amíg dülöngél a macskád!

A továbbiakban: azt kell megakadályozni, hogy átmehessen. Ha nem akarjátok bentre szoktatni, próbáljátok meg megoldani a macskabiztos kerítést. Lehet a "beteg, rohadék" szomszédra mutogatni, de a cicád sose lesz igazán biztonságban, amíg átjárkálhat máshová. Nem csak szándékos mérgezés áldozata lehet, véletlenül is ehet/ihat patkány- vagy egérmérget, rovarirtót, fagyállót stb.

(Mindezzel nem a szomszédot védem, ha valóban szándékos mérgezésről van szó, az undorító tett és érdemes lenne fellépni ellene, de ezt bizonyítani kb lehetetlen. Plusz ez nem változtat azon a tényen, hogy a te cicád a te felelősséged, és amúgy semmi keresnivalója más kertjében.)

2023. nov. 14. 17:33
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy honnan tudod hogy ő mérgez?mert ő panaszkodik?

Az kiabál akinek a háza ég alapon?vagy pontossan tudod (nem csak sejted)hogy őaz?

2023. nov. 14. 17:50
 13/26 A kérdező kommentje:
Annó az egyik macskánk nem tért haza, és érdekes modon egy friss göför volt másnap az udvarjában.A sok panaszkodása mellet(meg alapbol is egy idegbeteg más is volt) elég valószinű
2023. nov. 14. 18:21
 14/26 anonim ***** válasza:
93%

Hát ha az ő saját

Portáján volt méreg pl rágcsálók miatt..és a macsek megette a csalit vagy a már mérgezett kártevőt akkor mivan?

Ha a macskának szánta direkt és a saját portáján szerintem a cica nem ott

Pusztulna el..méregezés esetén nem azonnal hal meg és ha érzi hogy valami nincs rendben szerintem elvonulna a cica és nemigen venné észre senki pláne nem ásná el…

Csak gödör volt?vagy friss ásás?

Ha gödör lehet ültető vagy tűzrakóhely..,nem feltétlenűl kiásott sír a macseknak

Ne érts félre sajnálom a cicádat

Nekem is mérgezték le 2kutyámat is..borzasztóvolt…

2023. nov. 14. 18:36
 15/26 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem meg mindenki köteles úgy kirakni a saját portáján is mérget, hogy ahhoz háziállat, vadon élő egyéb állat (pl. sün), gyerek (!!!) stb. ne férhessen hozzá...

De arra továbbra sem kaptunk választ, hogy honnan lehet tudni azt, hogy egyáltalán mérgezés történt. Kérdező, ezt biztosan tudod? Orvos látta a cicát?

2023. nov. 14. 18:42
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Az ok hogy a háziállat ne férjen a méreghez…vagy a mergezett csalihoz..de mivan ha a célállat (egér patákny)belakik a méregből és elejti a macsek és ő pedig belőle lakmározik..?semmi jò nemlesz..
2023. nov. 14. 18:54
 17/26 anonim ***** válasza:
43%

16!

Ezen a vonalon továbbmenve garantálja a szomszéd, hogy a mérgezett egere/patkánya a portáján marad, nem jön át hozzám? Még a lakásomba is bejöhet, onnantól a lakásban tartott macska is veszélyben van... tehát igenis rohadt nagy felelősség mérget kitenni, betiltanàm a francba, oldják meg máshogy, (élvefogó) csapdával, görénnyel stb.

2023. nov. 14. 19:45
 18/26 anonim ***** válasza:
86%

"És ez ellen a nö ellen mit lehetne tenni esetleg valami tipp."

Mondjuk tartsd bent a macskádat. Senki se köteles eltűrni más macskáját a saját telkèn.

De inkább ne tarts állatot. Ezt se vitted dokihoz. Inkább elnèzed ahogy megdöglik

2023. nov. 14. 20:06
 19/26 harebell ***** válasza:
78%

#13 Egyrészt ez is csak feltételezés, semmi konkrétum, másrészt ha valóban valaha ártott is bármelyik macskádnak, az még nem jelenti azt, hogy minden esetért ő lesz a felelős - máshol is mérgeződhet a cicád, sőt, betegség miatt is produkálhat hasonló tüneteket, de akkor is egyből jöhet a szomszéd felé a halálos fenyegetés, ugye? De még mielőtt a cicát egyáltalán orvoshoz vinnéd, hogyne.

A jó hír az, hogy igazából nem is kell bizonygatni vagy nyomozgatni. Amint megoldod, hogy ne tudjon átmenni a cica (amit amúgy is illik megtenni, ha a szomszéd jelezte, hogy őt zavarja - és itt megint tök irreleváns, hogy ő "idegbeteg"-e vagy sem), a probléma igazából megoldódik. Ez abszolút win-win, hiszen a cicád is nagyobb biztonságban lesz így. Ha ilyen viszonyom lenne egy szomszéddal, igazából én cicától függetlenül megoldanám valahogy, hogy legyen valami tömör, átláthatatlan kerítés :D

2023. nov. 14. 20:35
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudná oda szoktatni a macskákat, ha a macskák gazdái gondoskodnának róla, hogy ne tudjanak az elvileg szeretett kedvenceik oda szökni. Lehet építeni macskakifutót is.
2023. nov. 14. 21:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!