Macskák képesek szeretetet érezni?
Nagyon imádom az állatokat, de tisztában vagyok vele, hogy nem úgy élik meg a Szeretetet, mint az emberek.
Úgy gondolom, hogy csak azért van oda a gazdájáért egy kutya, mert rá van utalva. Két lábon járó kajaautomata vagyok, aki még szórakoztatja is (sok séta.)
A kutyám nem is valami bújós, szeretgetős típus, a jutalom falatért csinálja a trükköket és akkor örül nekem, ha sétálni viszem, amúgy meg le sem sz@r…
Lett egy kandúr macsekom is, még egy éve találtuk. A természete hasonló, mint a kutyámé, ugyanolyan érdek állat, nem jön oda hozzám, néha idegesíti még az is, ha megsimogatom. Ha játszanék vele, kihátrál belőle, csak a kaja miatt jön be hozzánk a szobába.
Lett egy második cicám. Követ engem, sokszor velem alszik, megébredek és mit látok? Engem bámul.
Belépek a szobába, rohan felém, konkrétan csak egy csíkot látok, annyira gyorsan pattog, hogy elárasszon a Szeretetével.
Rám fekszik, dagaszt, de olyan intenzíven és erősen, mintha újra akarna éleszteni kb. :D Hátára fordul a mellkasomon, fetreng rajtam, felkel, újból kinyúlik rajtam. Közben az arcomat tapogatja a kis rózsaszín bőrkesztyűjével. A kis forró tappancsával az arcomon is dagaszt, nyalogat a csiszolópapír nyelvével. Annyira ellazul ilyenkor, hogy csöpög a nyála. Öt forintos nagyságú nyálcseppeket hagy a pólómon. Van, hogy ahogy az arcomnak dörgölőzik, belém keni. :D Megébred, az az első, hogy odajön szeretgetni, még a csipáját is sikerül belém kennie. :D Ennyire ragaszkodó állatom sosem volt még, és ezóta egy kicsit másképp vélekedem a macskákról is.
Tudom, hogy ahány macska, (vagy kutya, vagy akár ember) annyiféle természet, de akkor is. Hogy lehet ilyen hatalmas különbség az állataim között? Egyáltalán képesek Szeretetet érezni? Mintha a legtöbbjük alig - alig, és csak a túlélés miatt viselné el az embert. Erre jön egy ilyen kis dörgölőző szőrgombóc és teljesen összezavar… Hogy van ez?
Nekem is volt anno egy nagyon ragaszkodó cicám. Ha kiléptem az ajtón, az udvar végéből is úgy rohant oda hozzám, hogy majd' a nyakát törte. Ha leültem, azonnal felugrott az ölembe, ha letettem onnan, minduntalan visszamászott. Amikor simogattam, annyira elalélt, hogy csöpögött a nyál a szájából. Ha nyitva volt a szobám ablaka, mindig beugrott egy kis szeretgetésre. ❤️
Sajnos aztán egyik napról a másikra eltűnt... ma sem tudom, mi lett vele.
Szerintem képesek.
"Úgy gondolom, hogy csak azért van oda a gazdájáért egy kutya, mert rá van utalva."
Ez nem igaz. Régebben passzolta le nekünk pesti rokon a kutyáját, már nem emlékszem, milyen indokból. Megkapott mindent, mégis amikor pár évvel később meglátogatta őt a korábbi gazdi, szerencsétlen vonyított, üvöltött, bújt hozzá, rohangált, csaknem szívrohamot kapott. Pedig ránk volt utalva.
#5 Igen. Nekem is úgy lett a cicám, hogy épp nem akartam, hogy legyen, de 2 éve télen egyszercsak elkezdett valami vonyítani az ajtóm előtt, kinéztem és ott volt egy csontsovány, fázó, pár hónapos kiscica. Bevittem, megetettem, megfürdettem - mert iszonyatosan büdös disznóól szaga volt -, aztán lekuporodott a konvektor elé száradni és aludni. Aztán úgy döntött, hogy itt marad. :D
Kiderült, hogy a szomszéd kiscicája. De megegyeztünk abban, hogy nálam marad.
Pedig a kandúrom úgy lett, hogy követett minket és keservesen nyávogott. Ő mégsem ragaszkodó.
A mostani pedig tényleg kicsi korában (6 hetesen) lett leválasztva az anyjától, mivel rühes volt, és senki nem vitte volna dokihoz oltatni, én megsajnáltam, elvittem és nálam is maradt. Nem akartam visszavinni oda, ahol nem gondoskodnak róla megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!